Gezond eten is ook echt lekker en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! In deze blog vertel ik jullie hoe je een glutenvrije mugcake maakt, met enkel gezonde ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het leuke is dat je met dit basisrecept voor mugcake kunt afwisselen qua toppings, zodat je iedere keer weer een andere smaakcombinatie hebt. Je basis is één rijpe banaan, één middelgroot ei en twee handjes glutenvrije havermout.
Recept
Gezond eten is ook echt lekker en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Je kunt een mugcake warm eten als ontbijt, maar je kunt een mugcake ook heel goed meenemen naar werk of school en juist koud eten als lunch.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor 1 persoon |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 12 min |
Totaal | 17 min |
Je kunt een mugcake warm eten als ontbijt, maar je kunt een mugcake ook heel goed meenemen naar werk of school en juist koud eten als lunch. Bak de mugcake ’s ochtends af en laat hem even afkoelen (als je tussendoor gaat omkleden bijvoorbeeld). Snijd de cake daarna in stukjes en neem mee in een bakje.
Je kunt de mugcake ook in de oven klaarmaken, als je liever geen magnetron gebruikt vanwege schadelijke effecten. Ik geef je in het recept graag allebei de opties, zodat je zelf een keuze kunt maken.
Wissel de rozijnen af met dadels, de cacaonibs met walnoten of pecannoten etc. Je kunt met een mugcake alle kanten mee op, als je de basis van banaan, ei en havermout maar aanhoudt. Of maak juist een standaard mugcake en combineer je cakeje na het afbakken met (warme) bosvruchten. Ook lekker met een paar lepels yoghurt of kwark om het geheel wat frisser te maken.