Vorig jaar was ik met kerst en oud en nieuw zo druk dat het me eigenlijk niet lukte om lekkere recepten online te zetten, die passen bij de feestdagen. Daarom ben ik dit jaar veel eerder begonnen met de voorbereidingen en zijn er al veel sinterklaas-, kerst- en nu ook nieuwjaarsrecepten te vinden op de site. Zo experimenteerde ik er op los met dit recept voor glutenvrije oliebollen zonder suiker en zuivel en het resultaat is fantastisch. Ze zijn echt lekker, niet droog en perfect voor mensen die een wat gezonde(re) oliebol willen maken of voedselallergieen hebben.
Recept
Zet een flinke schaal met deze heerlijke oliebollen op tafel en laat iedereen genieten!
Gang | Tussendoortje, snack |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor ca. 12-15 oliebollen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Rijstijd | 1 uur 0 min |
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 1 uur 30 min |
Het was overigens de allereerste keer in mijn leven dat ik aan de slag ging met een frituur. Echt. Tegenwoordig hebben we niet eens meer een frituur in huis, omdat we een Airfryer gebruiken en daarvoor had ik gewoon nog nooit een frituur aangeraakt.
Zorg ervoor dat je minimaal 1 liter olie in de pan hebt. De oliebollen moeten namelijk echt gaan 'drijven' in het vet. In plaats van citroensap kun je ook citroenrasp erbij doen. Zo krijg je een steviger beslag en kun je makelijker balletjes maken.