Ik ben zelf gek op pitabroodjes, ook mijn vriend is er groot fan van. Maar het kan nog wel eens lastig zijn om een glutenvrije variant te vinden in de supermarkten. Maar wat dachten jullie van zelf glutenvrije pitabroodjes maken? Als je deze glutenvrije pitabroodjes in de vriezer bewaart en even opwarmt in de oven, heb je altijd een basis klaar liggen voor een lekkere avondmaaltijd. Pita’s zijn namelijk super veelzijdig; je kunt ze vullen met gegrilde groenten en hummus, of met vlees uit de oven. In dit recept lees je hoe je gemakkelijk en snel glutenvrije pitabroodjes kan maken!
Recept
Hoe leuk is het om pitabroodjes eens zelf te maken?! Serveer de pitabroodjes met een vulling naar keuze en genieten maar!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 6 pitabroodjes |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Rijstijd | 30 min |
Oventijd | 10 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
Laatst liet ik je al zien hoe je zelf pitabroodjes kan maken met een vulling van falafel en bietenhummus. Daarop kreeg ik van veel van jullie het verzoek voor een uitgebreider recept om zelf pitabroodjes te maken. Dus bij deze! Eigenlijk is zelf pitabroodjes maken hartstikke simpel, maar je moet wel even een goed recept hebben. Glutenvrij deeg werkt nou eenmaal niet altijd makkelijk, maar deze glutenvrije pitabroodjes zijn super lekker!
Ben je ervaren in het glutenvrije pitabroodjes bakken en vind je het zelfrijzend bakmeel en gist dubbelop? Dan kun je het ook met standaard glutenvrij meel proberen. Ik weet wel dat de combi van glutenvrij zelfrijzend bakmeel en gist in dit recept goed uitpakt. Naast glutenvrij zijn de pitabroodjes suikervrij, zuivelvrij en veganistisch. Veel van deze glutenvrije producten en ingrediënten zijn te koop bij natuurwinkels.