Recepten Glutenvrij Vegan Hoofdgerecht Lunch

Ik ben zelf gek op pitabroodjes, ook mijn vriend is er groot fan van. Maar het kan nog wel eens lastig zijn om een glutenvrije variant te vinden in de supermarkten. Maar wat dachten jullie van zelf glutenvrije pitabroodjes maken? Als je deze glutenvrije pitabroodjes in de vriezer bewaart en even opwarmt in de oven, heb je altijd een basis klaar liggen voor een lekkere avondmaaltijd. Pita’s zijn namelijk super veelzijdig; je kunt ze vullen met gegrilde groenten en hummus, of met vlees uit de oven. In dit recept lees je hoe je gemakkelijk en snel glutenvrije pitabroodjes kan maken!

Cookinglife Foodies
Glutenvrije pitabroodjes

Recept

Glutenvrije pitabroodjes

Hoe leuk is het om pitabroodjes eens zelf te maken?! Serveer de pitabroodjes met een vulling naar keuze en genieten maar!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties Voor 6 pitabroodjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Rijstijd 30 min
Oventijd 10 min
Totaal 1 uur 0 min

Benodigdheden

  • Keukenmachine of een mixer met deeghaken
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 260 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram gist
  • 160 ml lauwwarm water
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • ½ theelepel zout

Hoe maak je glutenvrije pitabroodjes?

  1. Doe het gist bij het lauwwarme water, meng even goed door en laat een paar minuten staan.
  2. Voeg het zout toe aan het bakmeel en voeg dan de olijfolie en het water met gist aan het meel toe. Meng dit met een keukenmachine of mixer met deeghaken tot een mooi deeg. Ook kan je het met de hand tot een mooi deeg kneden.
  3. Leg een vochtige theedoek over het deeg en laat dit op een warmere plek in huis (25-30 graden) ongeveer een half uur rijzen.
  4. Maak dan 6 gelijke bolletjes van het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zes bolletjes over de bakplaat. Zorg dat er genoeg afstand zitten tussen de bolletjes, want je gaat ze nu met een deegroller tot rondjes uitrollen. Maak de pita broodjes zo’n 2 cm dik; niet te dun, want dan kun je ze niet goed open snijden.
  5. Stel de oven nu voor op 225 graden. Bak de pitabroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en laat de broodjes daarna goed afkoelen.

Laatst liet ik je al zien hoe je zelf pitabroodjes kan maken met een vulling van falafel en bietenhummus. Daarop kreeg ik van veel van jullie het verzoek voor een uitgebreider recept om zelf pitabroodjes te maken. Dus bij deze! Eigenlijk is zelf pitabroodjes maken hartstikke simpel, maar je moet wel even een goed recept hebben. Glutenvrij deeg werkt nou eenmaal niet altijd makkelijk, maar deze glutenvrije pitabroodjes zijn super lekker!

Ben je ervaren in het glutenvrije pitabroodjes bakken en vind je het zelfrijzend bakmeel en gist dubbelop? Dan kun je het ook met standaard glutenvrij meel proberen. Ik weet wel dat de combi van glutenvrij zelfrijzend bakmeel en gist in dit recept goed uitpakt. Naast glutenvrij zijn de pitabroodjes suikervrij, zuivelvrij en veganistisch. Veel van deze glutenvrije producten en ingrediënten zijn te koop bij natuurwinkels.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.