Recepten Nagerechten Glutenvrij Dessert

Valt het jullie al op? Ik ben gek op voorgerechten en op desserts, maar minder op hoofdgerechten. Er zijn zo veel lekkere nagerechten, dat ik nu eigenlijk zelf niet meer weet wat ik wil maken. Ga ik toch voor de chocoladetaart, of juist de apple crumble of deze glutenvrije tiramisu zonder alcohol? In een glas ziet het er ook zo schattig uit en het is echt makkelijk te maken. Je kunt ze ‘s ochtends al klaar zetten in de koelkast, zodat je ze ‘s avonds alleen nog op hoeft te dienen. Ook een ideaal toetje om te maken voor kerst! 

Cookinglife Foodies
Tiramisu zonder alcohol

Recept

Tiramisu zonder alcohol

Een vriendin van mij had dit recept van tiramisu online gezet. Daar wilde ik natuurlijk meteen een glutenvrije versie van maken! Dus hier is het:

Gang Nagerecht, dessert
Keuken Italiaans
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije lange vingers
  • 1 kopje vers gezette espresso
  • 3 grote eierdooiers
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • cacao poeder naar smaak

Hoe maak je tiramisu zonder alcohol?

  1. Haal de mascarpone een half uurtje van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  2. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  3. Besprenkel de lange vingers met de vers gezette espresso.
  4. Klop de eierdooiers samen met de kokosbloesemsuiker luchtig. Het mengsel moet een beetje dik en schuimig worden. Schep dan voorzichtig de mascarpone door het eimengsel.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Zeef er dan een beetje cacaopoeder overheen. Verdeel vervolgens nog een laag lange vingers met espresso over de glazen. En daarbovenop weer een laag mascarpone.
  6. Zet de tiramisu in de koelkast. Haal ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Zeef er wat cacaopoeder overheen en serveer. Eet smakelijk!