Recepten Bakken Koeken

Deze glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade zijn één van mijn aller-, allereerste baksels uit de tijd dat ik net begon met anders eten. Het is een super makkelijk recept en havermoutkoekjes zijn gewoon ontzettend lekker, dus ik besloot dat het tijd was voor een re-make van het recept. Dus zin in glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade? Je hebt vast alles al in huis!

Cookinglife Foodies
Havermoutkoekjes met chocolade

Recept

Havermoutkoekjes met chocolade

Deze havermoutkoekjes zijn goed in te vriezen en makkelijk mee te nemen. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje onderweg.

Gang Koeken
Keuken Nederlands
Porties 8 koekjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 18 min
Totaal 33 min

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 banaan
  • 1 theelepel vanille extract
  • 37 gram kokosolie
  • 25 gram kokosschaafsel
  • 50gr pure chocolade >75%
  • 1 theelepel kaneel
  • één snuf zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Hoe maak je havermoutkoekjes met chocolade?

  1. Verwarm de oven voor op 180graden
  2. Brokkel de chocolade fijn met een vijzel of mes
  3. Meng de havermout met het amandelmeel en doe er zout, kaneel en bakpoeder bij.
  4. Meng dit door en voeg dan de gesmolten kokosolie en vanille extract toe.
  5. Prak de banaan fijn en voeg toe.
  6. Voeg dan de stukjes chocolade toe.
  7. Kneed het geheel met je handen goed door.
  8. Maak met een lepel of je handen hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier of een bakmat en druk deze een beetje plat.
  9. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, draai de koekjes om en bak nog 6 minuutjes aan de andere kant. Laat ze afkoelen.

Het zijn perfecte koekjes om in de diepvries te bewaren. Ik verpak ze per twee en haal er een koekje uit als ik trek heb, of neem ze mee in mijn tas voor later op de dag. Ideaal! En het zijn ook hele leuke koekjes om te bakken met kids, omdat ze echt niet kunnen mislukken. Even je handen wassen van te voren en lekker met je handen het deeg maken en de koekjes vormen. Er is toch niets leukers dan samen bakken? Zo heb ik ook mijn passie voor het koken en bakken ontdekt, door samen met mijn moeder zandkoekjes te maken.