Recepten Bakken Glutenvrij Suikervrij

Aangezien ik doordeweeks werk en dan graag een tussendoortje eet om een uur of elf, ging ik weer eens op zoek naar een energiereep recept. Dit recept voor glutenvrije en suikervrije haverrepen bleek heerlijk! Lekker lang houdbaar en een ideale gezonde snack op het werk.

Cookinglife Foodies
Haverrepen

Recept

Haverrepen

Het recept is heel simpel: je gooit alle ingredienten in een keukenmachine , laat die even draaien, kiepert vervolgens de inhoud op een bakplaat en dat gaat de oven in. Daarna nog wat chocolade smelten, eroverheen verdelen en klaar.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 8-10 repen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram hazelnoten (of eventueel hazelnootmeel)
  • 60 gram pure chocolade (92% Vivani)
  • 1 eetlepel kokosolie

Hoe maak je haverrepen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de havermout, pindakaas, banaan, het ei en kokosolie in een keukenmachine.
  3. Hak de hazelnoten grof en meng deze met een spatel door het mengsel. Doe het geheel op een bakplaat met bakpapier en druk mooi vierkant aan.
  4. Bak de haverrepen in ongeveer 30 minuten af in de oven.
  5. Laat ze daarna goed afkoelen. Smelt, als de repen wat zijn afgekoeld, de chocolade au-bain-marie en lepel (of giet) dit over de haverrepen heen. Zet dit in de koelkast en laat de repen uitharden. Snijd daarna in handige reepjes om mee te nemen. Bewaar in de koelkast.

Het recept is heel simpel; eigenlijk gooi je gewoon alle ingredienten in een mooie keukenmachine (ik mocht mijn mooie Magimix weer gebruiken, jeej!), laat die even draaien, kiepert vervolgens de inhoud op een bakblik en dat gaat de oven in. Easy does it. Daarna smelt je wat chocolade die je over het mengsel verdeelt en je hebt hele lekkere energierepen om mee te nemen. Wikkel ze in wat bakpapier of doe ze in een bakje. Overigens zijn de haverrepen erg vullend. Ik maakte met dit recept zo’n 8-10 reepjes en at er elke dag 1 tussen 10:00 en 11:00 en zat dan vol tot de lunch. Ideaal!

De repen zijn suikervrij; je hoeft echt geen suiker toe te voegen. Ze zijn ook glutenvrij, maar gebruik dan wel glutenvrije havermout/havervlokken. Ik voegde aan het recept trouwens geen hele hazelnoten toe, maar hazelnootmeel, omdat ik geen hazelnoten in huis had. Met een kleine bite van stukjes noot zijn de repen denk ik nóg lekkerder.