Recepten Snacks Glutenvrij Vegetarisch

Kaassoufflé; ik vind het één van de lekkerste snacks die je bij de snackbar kunt krijgen, maar we halen eigenlijk zelden friet. Als we dan op een blauwe maandag eens friet eten, maak ik dat namelijk thuis net zo lief zelf klaar in de airfryer en dat is een stuk minder vet. Toen ik een tijd terug een recept tegenkwam voor kaassoufflé, wilde ik het meteen uitproberen. Ik maakte er een glutenvrije kaassoufflé van en het resultaat was zalig! Echt een aanrader en je gelooft nooit hoe makkelijk het is om klaar te maken.

Cookinglife Foodies
Kaassoufflés

Recept

Kaassoufflés

Ik vind het één van de lekkerste snacks die je bij de snackbar kunt krijgen, maar ze zijn nog lekkerder wanneer je ze zelf maakt. En vooral een stuk minder vet.

Gang Snack
Keuken Nederlands
Porties 10 kaassoufflés

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 8 min
Totaal 13 min

Ingrediënten

  • 1o plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 10 flinke plakken raclettekaas
  • ongeveer 1 eetepel mosterd
  • geklutst ei
  • sesamzaadjes

Hoe maak je kaassoufflés?

  1. Verwarm de airfryer (of oven) voor op 180 graden
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien, maar niet al te zacht worden.
  3. Leg de plakjes op een stukje huishoudfolie voor je neer en besmeer de linkerhelft met mosterd. Beleg met de plakjes raclettekaas en zorg dat de randjes vrij blijven.
  4. Vouw het bladerdeeg dan dicht, door de rechterkant over de linkerkant te leggen. Druk de randjes goed op elkaar met je vingers en druk dan aan met een vork
  5. Kluts een ei en besmeer het bladerdeeg met ei. Verdeel er dan de sesamzaadjes over.
  6. Til de kaassoufflés op met de folie en verwijder deze nu. Doe de kaassoufflés in de airfryer en bak in 8 minuten mooi goudbruin. Eet smakelijk!

Het lekkerst is om de kaassoufflés te maken met raclettekaas en dan bedoel ik dus plakjes, niet zo’n pakje wat je in de pan doet. Dit kun je halen bij een kaasboer of een supermarkt, maar bij de kaasboer snijden ze de kaas voor je in plakjes: handig! Een echte kaassoufflé heeft trouwens altijd een kruimelige buitenkant. Wil je dat ook? In plaats van sesamzaadjes gebruik je dan fijn (glutenvrij) broodkruim of paneermeel en dan heb je helemaal de échte kaassoufflé. Ik vond ‘m zo met sesamzaadjes ook erg lekker en het is net wat minder werk.

Als iemand mij eerder had verteld (ok, ik had misschien zelf ook kunnen uitzoeken) hoe makkelijk het was, zelf kaassoufflés maken, had ik het al veel vaker gedaan. Je bent letterlijk 5 minuten bezig en dan gaan ze nog 8 minuten in de airfryer. Dat is het! En voor je het weet smul je van een heerlijk kaashapje.