Recepten Bakken Suikervrij Glutenvrij

Als je het lastig vindt om ‘s middags rond een uur of drie, vier geen tussendoortje te eten, raad ik je aan om dan in het weekend een lading gezonde koekjes te bakken. Wanneer je in het weekend namelijk koekjes bakt, en er ‘s ochtends eentje meeneemt voor naar je werk of onderweg, heb je altijd iets bij je als je later trek krijgt.

Cookinglife Foodies
Kokos koeken

Recept

Kokos koeken

Je lekkere trek wordt gestild met deze vezelrijke kokos koeken. Pluspunt is dat er alleen maar natuurlijke suikers van de dadels en banaan inzitten.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 12 koeken

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 50 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 3 medjool dadels
  • 2 eieren (maat m)
  • 35 gram kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • snuf zout

Hoe maak je kokos koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Doe de ontpitte dadels, het kokosmeel, lijnzaad, zout en de banaan in een keukenmachine (foodprocessor) en maal fijn. Doe het daarna in een mengkom en meng er met een vork 2 eieren en de kokosolie doorheen, of laat de keukenmachine dit een aantal minuten mengen.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Gebruik een bakring en schep daar een lepel deeg in. Het plakt erg, dus je kunt dit het beste met je vingers wat aanduwen en de bakring voorzichtig verwijderen. Herhaal dit tot het deeg op is.
  5. Bak in zo’n 20 minuten goudbruin.

Doordat je de koekjes zelf bakt, weet je precies wat er in zit. Deze glutenvrije en sukervrije kokos koeken zijn een ideaal koekje voor tussendoor: veel vezels én glutenvrij en suikervrij. Jouw honger is voorlopig gestild!