Ik heb maar één woord voor deze glutenvrije kokoscake met chocolade en dat is: HEMELS! Zo lekker, de combi van zachte kokoscake met de knapperige chocolade laag. De cake is lekker luchtig, doordat je opgeklopte eiwitten in het beslag gebruikt. In de video hieronder laat ik je zien hoe je de cake maakt en loop ik het recept met je door. Makkelijker kan niet toch?
Recept
Een ontzettend makkelijke cake om te maken en echt zalig bij de koffie. Iedereen die een stukje kokoscake met chocolade heeft geproefd, was verkocht.
Gang | Koeken |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 stuks |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Koeltijd | 20 min |
Totaal | 1 uur 10 min |
De inspiratie voor het recept komt trouwens van een winkel in glutenvrije producten waar ik een tijd mee heb samengewerkt. Het stond al heel lang op mijn lijstje om te bakken en nu het wat kouder werd vond ik het echt goed passen bij het weer. Zoals bijna altijd heb ik het recept iets aangepast naar mijn smaak; zo gebruik ik voor de bodem een combi van amandelmeel en kokosmeel. Ik vind het dan net net wat smeuïger smaken dan met enkel kokosmeel, wat al gauw droog wordt. Heb je een notenallergie? Dan kun je dus ook alleen kokosmeel gebruiken en de pecannoten bovenop weglaten.
Het is echt een ontzettend makkelijke cake om te maken en echt zaaalig bij de koffie. Iedereen die een stukje kokoscake met chocolade heeft geproefd, was verkocht. Goed teken toch? Ik had trouwens een onwijs schattige hulp (mijn hond Marley) terwijl ik de cake bakte. Dit monstertje hield nauwlettend in de gaten of het allemaal wel goed ging, haha!