Zelf kruidenboter maken is hemels. De smaken zijn veel lekkerder dan van de kruidenboter uit de supermarkt. En je kunt zelf naar smaak wat extra knoflook of juist extra kruiden toevoegen. Je bepaalt zelf wat er in je kruidenboter zit en alle ingredienten zijn helemaal vers. Extra lekker toch?
Recept
Zelf kruidenboter maken is hemels. De smaken zijn veel lekkerder dan van de kruidenboter uit de supermarkt. En je kunt zelf naar smaak wat extra knoflook of juist extra kruiden toevoegen.
Gang | Voorgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Frans |
Porties | 4 plakken |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Opstijven | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 30 min |
Heb je liever geen grote plakken kruidenboter, maar kleine toefjes? Geen probleem! Als je de kruidenboter hebt klaar gemaakt, doe je dit in een spuitzak. Spuit er kleine bergjes van op een bord of bakplaat (met papier) en laat hard worden in de koelkast. Leuk voor een etentje!
Nogmaals, dit recept kun je helemaal afstemmen op wat jij lekker vindt. Jij bepaalt zelf welke verse kruiden er in jouw kruidenboter komen. Gek op bieslook? Dan voeg je hiervan wat extra toe aan de boter. Of juist wat extra knoflook? Het is aan jou! ;-)