Deze glutenvrije kruidige appeltaart is he-le-maal perfect voor deze tijd van het jaar. De inspiratie deed ik op tijdens mijn reis naar Malta, waar ik een fantastisch lekkere appeltaart at. De smaak was kruidig en deed me onmiddellijk denken aan de herfst en winter! En hoewel het in Malta nog 30 graden was, bleek het bij thuiskomst in Nederland al echt herfst te zijn. Daarom wilde ik meteen deze lekkere kruidige appeltaart maken.
Recept
Deze kruidige appeltaart smaakt werkelijk fantastisch. Heerlijk winters en toch fris tegelijk. De smaak doet me onmiddellijk denken aan de herfst en winter!
Gang | Taart |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10 punten |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 20 min |
Het recept lijkt in eerste instantie wat ingewikkeld, maar je hebt een handvol kruiden nodig die je zowel in de bodem als in de vulling gebruikt. Dus de ingredientenlijst is wat langer, maar het kost je zeker niet meer tijd dan een gewone appeltaart. Ik maakte de appeltaart af met een kruimellaag, in plaats van een standaard raster van deeg. Als je het recept minder uitgebreid wilt maken, kun je ook 1,5x zoveel ingrediënten gebruiken voor de bodem en hier de bovenkant van de appeltaart mee maken.
Deze kruidige appeltaart smaakt werkelijk fantastisch. Heerlijk winters en toch fris tegelijk. Doordat ik limoensap heb gebruikt voor de vulling, in plaats van standaard citroensap, is de vulling friszoet van smaak. En de kruidnagel en kardemom, samen met speculaaskruiden, geven de appeltaart een compleet nieuwe smaak. Heerlijk! Je kunt uit deze taart ongeveer 8-10 stukken halen, een beetje afhankelijk van hoe grote stukken je snijdt natuurlijk.