Recepten

Vandaag wil ik mijn favoriete lasagne recept met jullie delen, een recept wat ik al maak sinds ik ging studeren. Ook mijn huisgenootjes van toen zullen dit recept nog wel herkennen, want zeker eens per week vond ik het heerlijk om een grote schaal lasagne klaar te maken. Natuurlijk is dit recept door de jaren heen iets veranderd, zeker nu ik natuurlijk anders ben gaan eten. Deze glutenvrije lasagne met spinazie is dus ook koemelkvrij en suikervrij, maar misschien nog wel lekkerder dan de ‘gewone’ variant.

Cookinglife Foodies
Lasagne met spinazie

Recept

Lasagne met spinazie

Er gaat niets boven een heerlijke schaal lasagne. Makkelijk voor te bereiden en eigenlijk altijd lekker.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 pak glutenvrije lasagne vellen
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • verse basilicum
  • peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum
  • handje cherrytomaatjes

Hoe maak je lasagne met spinazie?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de ui en knoflookteen fijn en fruit deze aan in een grote pan met een beetje olie.
  3. Snijd de paprika’s in blokjes.
  4. Doe hier het gehakt bij en doe er na ongeveer 5 minuten de paprikablokjes en de spinazie bij.
  5. Kook ondertussen de lasagne vellen volgens aanwijzingen op het pak.
  6. Roer door tot de spinazie is ontdooid en doe er dan de tomatensaus bij, samen met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde oregano en gedroogde basilicum (2 snufjes van ieder kruid). Proef en voeg wat toe naar smaak; een snufje kaneel is ook erg lekker.
  7. Neem een flinke ovenschaal en begin met een juslepel eerst met een dun laagje ‘sausmengsel’. Leg hierop 2/3 vellen lasagne en daarbovenop weer een laagje saus. Herhaal dit tot de saus op is en zorg dat je altijd met een sauslaag eindigt.
  8. Bovenop doe je de geraspte geitenkaas (of laat dit weg als je zuivelvrij eet) en een paar cherrytomaatjes. Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven en garneer met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

Bij mij proeft niemand dat het glutenvrije pasta’s zijn. Lasagne vind ik overigens echt comfort food; zomers zet ik het niet zo snel op tafel, maar zeker als het buiten wat kouder wordt gaat er niets boven een dampende lasagne uit de oven. Yum!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een volledig zuivelvrije lasagne te maken; voeg dan simpelweg geen geitenkaas toe om te gratineren. Je kunt eventueel plantaardige kaasvervanger gebruiken of de kaas helemaal weglaten; zonder smaakt het ook al heerlijk!