Vandaag wil ik mijn favoriete lasagne recept met jullie delen, een recept wat ik al maak sinds ik ging studeren. Ook mijn huisgenootjes van toen zullen dit recept nog wel herkennen, want zeker eens per week vond ik het heerlijk om een grote schaal lasagne klaar te maken. Natuurlijk is dit recept door de jaren heen iets veranderd, zeker nu ik natuurlijk anders ben gaan eten. Deze glutenvrije lasagne met spinazie is dus ook koemelkvrij en suikervrij, maar misschien nog wel lekkerder dan de ‘gewone’ variant.
Recept
Er gaat niets boven een heerlijke schaal lasagne. Makkelijk voor te bereiden en eigenlijk altijd lekker.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 25 min |
Totaal | 45 min |
Bij mij proeft niemand dat het glutenvrije pasta’s zijn. Lasagne vind ik overigens echt comfort food; zomers zet ik het niet zo snel op tafel, maar zeker als het buiten wat kouder wordt gaat er niets boven een dampende lasagne uit de oven. Yum!
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een volledig zuivelvrije lasagne te maken; voeg dan simpelweg geen geitenkaas toe om te gratineren. Je kunt eventueel plantaardige kaasvervanger gebruiken of de kaas helemaal weglaten; zonder smaakt het ook al heerlijk!