Recepten Vegetarisch Hoofdgerechten Lunch Hartig

Dit naanbrood met pesto en gegrilde groenten is su-per lekker als avondmaaltijd. Je bent ongeveer een 20-30 minuten bezig, maar terwijl de groenten grillen en het naanbrood in de oven zit, kun jij mooi wat anders doen. Lekker veel groenten en je kunt naar smaak natuurlijk nog andere groenten of kruiden toevoegen.

Cookinglife Foodies
Naanbrood met pesto en gegrilde groenten

Recept

Naanbrood met pesto en gegrilde groenten

Net zo lekker als een pizza!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 10 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • 2 naanbroden
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • ongeveer 100 gram pesto (bekijk hier een pestorecept)
  • 1 tomaat
  • halve rode ui
  • 2 handjes geraspte kaas

Hoe maak je naanbrood met pesto en gegrilde groenten?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine door de helft en over lengte in plakken. Snijd de rode en gele paprika’s in grove stukken. Grill de aubergine en paprika in ongeveer 8-10 minuutjes.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de tomaat in plakjes.
  4. Besmeer de naanbroden met pesto. Leg hier de aubergine, rode paprika en gele paprika op als ze gegrilld zijn. Maak af met de ui en garneer met geraspte kaas.
  5. Zet ongeveer 10 minuten in de oven (liefst met bovengrill) tot de kaas gesmolten is.  

Ik kies de laatste maanden bewust voor minder vlees. Je kunt zoveel recepten zó onwijs makkelijk aanpassen zodat het vegetarisch is, dat ik echt zelden het idee heb dat ik iets mis. En zeg zelf: ziet dit naanbrood er niet kleurrijk uit?

Het naanbrood in dit recept is helaas niet glutenvrij. Liever glutenvrije pesto met gegrilde groente? Je kunt als vervanger ook een glutenvrije wrap gebruiken, liefst een beetje dik.