En ja hoor, we hebben weer een vervanger voor een tarweproduct. Ik ben de nieuwe vaste klant van een fijne Aziatische groothandel, waar ze serieus tientallen soorten rijst spaghetti, noodles, flakes, cakes, meel hebben. Ik zou nog wel even door kunnen gaan. Het lijkt mij leuk om binnenkort een post te maken met foto’s van allerlei (rijst)vervangers voor reguliere tarweproducten en die vind je daar volop.
Zo staat mijn voorraadkast tegenwoordig vol met veel van dit soort verschillende rijstproducten zodat ik lekker kan variëren.
Recept
Oosters getinte rijke soep, die tegelijkertijd licht is maar toch ook vullend door de mihoen. Daarnaast is het een supersnel gerecht; het stond binnen 10 minuten op tafel. Dus ook als je een lange dag hebt gehad en uit je werk snel wat makkelijks wilt koken, is dit een gezonde en lekkere keuze!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Oosters |
Porties | 2 personen |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Deze noedelsoep met garnalen maakte ik op een koude zondagavond in maart. Eigenlijk vooral omdat het zo snel en makkelijk was en ik verwachtte dan ook geen culinair hoogstandje. Maar wat was het lekker! Vooral het komijnzaad geeft een Oosters tintje aan deze rijke soep, die tegelijkertijd licht is maar toch ook vullend door de mihoen. Daarnaast is het een supersnel gerecht; het stond binnen 10 minuten op tafel. Dus ook als je een lange dag hebt gehad en uit je werk snel wat makkelijks wilt koken, is dit een gezonde en lekkere keuze!
Uiteraard kun je de gistvrije bouillonblokjes vervangen door gewone, indien je dat makkelijker vindt. Uit gemak gebruikte ik voor deze soep een voorverpakt pakket nasi/bami groenten en dat combineerde heel goed met de andere smaken in het gerecht.
Als je geen suikerallergie hebt, is het lekker om de noodle soup met wat gebakken uitjes te serveren. Dit geeft het nog een knapperige bite.