Recepten Hoofdgerechten Soepen Vis Glutenvrij

En ja hoor, we hebben weer een vervanger voor een tarweproduct. Ik ben de nieuwe vaste klant van een fijne Aziatische groothandel, waar ze serieus tientallen soorten rijst spaghetti, noodles, flakes, cakes, meel hebben. Ik zou nog wel even door kunnen gaan. Het lijkt mij leuk om binnenkort een post te maken met foto’s van allerlei (rijst)vervangers voor reguliere tarweproducten en die vind je daar volop.
Zo staat mijn voorraadkast tegenwoordig vol met veel van dit soort verschillende rijstproducten zodat ik lekker kan variëren.

Cookinglife Foodies
Noedelsoep met garnalen

Recept

Noedelsoep met garnalen

Oosters getinte rijke soep, die tegelijkertijd licht is maar toch ook vullend door de mihoen. Daarnaast is het een supersnel gerecht; het stond binnen 10 minuten op tafel. Dus ook als je een lange dag hebt gehad en uit je werk snel wat makkelijks wilt koken, is dit een gezonde en lekkere keuze!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 200 gram mihoen
  • 400 gram gesneden groenten (bijv. nasi/bami pakket)
  • 3 (gistvrije) bouillonblokjes
  • 100 gram tauge
  • 1/2 rode peper
  • gemalen komijnzaad
  • paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

Hoe maak je noedelsoep met garnalen?

  1. Breng ongeveer 1,5l water aan de kook in een grote pan. Doe hierin 3 bouillonblokjes.
  2. Zodra het water kookt doe je er de gesneden groenten, mihoen en garnalen bij. Laat dit een paar minuten koken, tot de garnalen roze zijn gekleurd.
  3. Voeg wat komijnzaad, paprikapoeder, zout en peper toe. Pers de knoflook in de soep en snijd de rode peper in ringetjes en doe in de soep. Laat dit nog ongeveer 2 minuten koken. Proef of de soep naar je smaak is en voeg anders nog wat kruiden toe naar smaak; het is jouw soep!
  4. Voeg als laatste nog de tauge toe, zodat die lekker knapperig blijft. Serveer direct.

Deze noedelsoep met garnalen maakte ik op een koude zondagavond in maart. Eigenlijk vooral omdat het zo snel en makkelijk was en ik verwachtte dan ook geen culinair hoogstandje. Maar wat was het lekker! Vooral het komijnzaad geeft een Oosters tintje aan deze rijke soep, die tegelijkertijd licht is maar toch ook vullend door de mihoen. Daarnaast is het een supersnel gerecht; het stond binnen 10 minuten op tafel. Dus ook als je een lange dag hebt gehad en uit je werk snel wat makkelijks wilt koken, is dit een gezonde en lekkere keuze!

Uiteraard kun je de gistvrije bouillonblokjes vervangen door gewone, indien je dat makkelijker vindt. Uit gemak gebruikte ik voor deze soep een voorverpakt pakket nasi/bami groenten en dat combineerde heel goed met de andere smaken in het gerecht.

Als je geen suikerallergie hebt, is het lekker om de noodle soup met wat gebakken uitjes te serveren. Dit geeft het nog een knapperige bite.