Recepten Glutenvrij Suikervrij Bakken Tussendoortje

Zo’n bui die je soms hebt waardoor je zin hebt in iets héél slechts. Met suiker. Dit weekend wilde ik per se Oreo koekjes eten, maar ja die had ik niet in huis. Dus dook ik meteen de keuken in om ze zelf te maken. Met wat aanpassingen van een recept voor koekjes wat al ergens op de site rondzwerft, kwamen zo ineens deze gluten- en suikervrije Oreo koekjes uit de oven rollen!


 

Cookinglife Foodies
Oreo koekjes maken

Recept

Oreo koekjes maken

Dit koekje maakt je dag. Ik meen het serieus! En wetende dat het alleen maar natuurlijke suikers bevat, smaakt het toch nog lekkerder?!

Gang Tussendoortje, Snack
Keuken Amerikaans
Porties Ca. 7 Oreo koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 1 uur 0 min
Oventijd 10 min
Totaal 1 uur 10 min

Ingrediënten

  • 115 gram rijstmeel
  • 20 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 opgeklopt ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
  • suikervrije chocolade pasta

Hoe maak je Oreo koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Smelt de kokosolie
  3. Doe de droge ingrediënten in een grote kom: dus het rijstmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, kaneel en wijnsteenbakpoeder.
  4. Klopt het ei op in een apart kommetje
  5. Doe dan de kokosolie bij de droge ingrediënten en daarna ook het vanille extract en als laatste het opgeklopt ei erbij. Meng en kneed even goed door tot je een mooi (ietwat vettig) deeg hebt.
  6. Maak dan kleine, dunne rondjes van het deeg met behulp van bijvoorbeeld een klein glaasje.
  7. Bak de koekjes 10 minuten
  8. Laat ze helemaal afkoelen (ongeveer 40 minuten). Besmeer dan steeds een koekje met chocolade pasta en ‘plak’ er dan een tweede koekje op. That’s it, geniet ervan!

Dit koekje maakt je dag. Ik meen het serieus! Ik was de hele dag niet thuis, maar wist dat er in de koektrommel nog één allerlaatste koekje zat. Deels jammer dat het alweer de laatste was, maar ik heb echt de hele dag uitgekeken naar dat hemelse koekje. In je hoofd maak je ‘m nog lekkerder en nog chocoladiger (dat is zeker wel een woord) dan dat ‘ie waarschijnlijk was, maar als je ‘m dan proeft en hij smaakt precies zoals je het in je hoofd had zitten. Hemels. Ik ben heel happy met deze koekjes!

Heb je een groot gezin of een koekjesdief in huis, dan moet je misschien maar gelijk een dubbele hoeveelheid aanhouden. Dit recept maakt namelijk 7 Oreo koekjes en die zijn zo verdwenen. Ze zijn trouwens wel iets anders van smaak dan de normale Oreo koekjes en minder donker zoals je kunt zien, maar ik vind ze lekkerder. Zo. Dat heb ik ook weer gezegd. Één kanttekening en dat is dat ik deze suikervrije koekjes gemaakt heb met kant-en-klare suikervrije choco pasta. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.