Recepten Ontbijt Vegan

Rauwe havermout schijnt beter voor je te zijn dan gekookte havermout. Nu heb ik vaak genoeg geprobeerd om als gezond ontbijt wat havermout te mixen met sojamelk, maar als je dat direct opeet zit er weinig smaak aan. Overnight Oats zijn een heel ander verhaal. Omdat je de havermout een nacht lang laat weken, is het een echte smaakbom de volgende ochtend en ook nog eens mega vullend. Fijn vind ik dat, zo’n gezond ontbijt.

Cookinglife Foodies
Overnight oats met chocolade

Recept

Overnight oats met chocolade

Wanneer je havermout een nacht lang laat weken, is het een echte smaakbom de volgende ochtend en ook nog eens mega vullend. Heerlijk gezond en smaakvol ontbijt!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 125ml soja/amandelmelk
  • 30gr havermout
  • 1 tl kokosrasp
  • 10gr pure chocolade >72%
  • klein handje amandelschaafsel

Hoe maak je overnight oats met chocolade?

  1. Belangrijk is dat je dit ontbijtje de avond van te voren maakt.
  2. Hak de chocolade in kleine stukje
  3. Mix in een kom of jampot de sojamelk met havermout, kokosrasp en chocoladestukjes. Dek de pot af met deksel of aluminiumfolie en zet in de koelkast
  4. Haal je Overnight Oats uit de koelkast, garneer met amandelschaafsel en klein beetje chocolade en dig in!

Eerder heb ik deze havermout met bosbessen al gepost. Ik weet niet of jullie die al geprobeerd hebben, maar dat is echt een traktatie voor de smaakpapillen. Nu is zelfs het allerlekkerste, leukste recept saai als je het iedere dag eet, dus vandaar deze nieuwe combinatie. Dames; chocolade. Enough said, dacht ik zo. Probeer ‘m uit!