Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Vegetarisch Tussendoor Lunch Gezond

Een lekkere gezonde variant van een van de beroemdste gerechten uit Spanje: de tortilla! Doordat we zoete aardappel gebruiken in plaats van gewone aardappel krijgt de omelet een lekkere zoete smaak en is het daarnaast ook nog hartstikke verantwoord. Daarnaast is de tortilla supereasy om te maken!

Recept

Spaanse tortilla van zoete aardappel

Spaanse tortilla met een zoet tintje

Gang Lunch
Keuken Spaans
Porties 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Dunschiller
  • Garder
  • Kom

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • Feta kaas
  • 100 gram bladspinazie
  • 4 eieren
  • verse peterselie
  • peper & zout

Spaanse tortilla van zoete aardappel

    1. Boen de zoete aardappel goed schoon en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je doen met een aardappelschiller of kaasschaaf maar kan ook met een mesje.
    2. Snijd ook de ui in dunne ringen.  Doe wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui en de zoete aardappelschijfjes met peper en zout in 5 minuten goudbruin.
    3. Klop ondertussen de eieren los in een kom, doe de fijngesneden peterselie erbij en brokkel de feta erover heen.
    4. Giet vervolgens het eimengsel over de zoete aardappel en ui heen en verdeel de spinazie over de omelet.
    5. Deksel op de pan, vuur laag en in tien minuten laten gaar bakken.

1