Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch Gezond

Toen wij nog in Amsterdam woonden en ik nog geen idee had waardoor het kwam dat ik zo vaak buikpijn had, maakte ik regelmatig couscous. De traditionele couscous welteverstaan, met lekker veel groenten en feta. Nadat ik mijn eetpatroon om heb gegooid, was het echter super moeilijk om een couscous te vinden die ik wél mocht eten. Zo vond ik eens glutenvrije couscous, maar wel weer met suiker en melk. Helaas pindakaas. Een tijd geleden alweer vond ik deze spelt couscous, die je gewoon bij de AH tussen de andere spelt- en rijstproducten kunt vinden. Natuurlijk moest daar meteen een lekker receptje mee online en omdat het lekker gezond te houden serveer je deze spelt couscous met gegrilde groenten uit de oven.

Recept

Spelt couscous met gegrilde groenten

Eenvoudig te bereiden en doordat je groenten gegrild zijn, is het ook nog eens een heel gezond maaltje. Eventuele restjes eet je de volgende dag met de lunch. Dubbel genieten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 50 gram rucola
  • 80 gram feta
  • olijfolie, zout en peper
  • gedroogde oregano en (verse) basilicum
  • optioneel: 20 (zwarte) olijven en 10 zongedroogde tomaatjes

Spelt couscous met gegrilde groenten

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden – bovengrill
    2. Snijd de aubergine en paprika’s in grove stukken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en zet 40 minuten op een lage plek in de oven (met bovengrill).
    3. Maak de couscous klaar volgens verpakking. Deze variant met spelt doe je bij kokend water, waarna je de pan van het vuur haalt, deksel erop doet en af en toe doorschept met een lepel.
    4. Schep de gegrilde groenten door de couscous heen en breng op smaak met zout, peper, oregano en basilicum. Voeg nu eventueel ook de olijven en tomaatjes toe.
    5. Schep de couscous op een bord. Snijd de feta in blokjes en leg deze boven op de couscous. Leg er flink wat rucola naast en je avondmaaltijd is klaar! Eet smakelijk!

1