Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
4.8 Trusted Shops 21.947 reviews
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL

Deze zoete aardappelstamppot met rucola en geitenkaas is een moderne variant op de Hollandse klassieker. Waar de traditionele stamppot zwaar en stevig is, voelt deze versie juist licht en fris aan. De zoete aardappel zorgt voor een zachte, romige basis, terwijl de rucola en geitenkaas voor pit en frisheid zorgen.

Recept

Stamppot met zoete aardappel, rucola & geitenkaas

Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets makkelijks wilt dat toch aanvoelt als comfort food. In minder dan een half uur staat er een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel. warm, romig en nét een tikkeltje chiquer dan de klassieke stamppot.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20
Totaal 30

Benodigdheden

  • Grote kookpan Aardappelstamper Koekenpan (voor eventueel spekjes of noten)
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan (voor eventueel spekjes of noten)

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in stukken
  • 75 g rucola
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 50 ml melk of room
  • Zout & peper naar smaak
  • Optioneel: handje walnoten of pecannoten, grof gehakt

Stamppot met zoete aardappel, rucola & geitenkaas

    1. Schil en snijd de zoete aardappelen.
    2. Kook ze in een pan met water en een snuf zout in 15–20 minuten gaar.
    3. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
    4. Fruit de rode ui langzaam op laag vuur tot hij zacht en licht gekarameliseerd is.
    5. Giet de aardappelen af en laat even droogstomen.
    6. Voeg boter en melk toe en stamp tot een zachte puree.
    7. Schep de rucola door de warme puree (die slinkt een beetje).
    8. Voeg de rode ui toe en meng goed door elkaar.
    9. Verkruimel de geitenkaas erover en roer kort door zodat hij licht smelt.
    10. Breng op smaak met zout en peper.
    11. Schep de stamppot op een bord.
    12. Bestrooi met wat extra geitenkaas of walnoten bovenop.
    13. Serveer direct . De romige zoete aardappel, pittige rucola en zachte geitenkaas maken dit tot een heerlijk comfortgerecht met een moderne twist.

Gerelateerde categorieën