Natuurlijk ben ik al weken aan het bedenken wat ik met kerst wil eten. Naast dat we het leuk vinden om met de familie aan tafel te zitten, is iedereen in mijn familie gek op koken. En dus doen we al een paar jaar een soort pot-luck diner: iedereen maakt een gang klaar. Meestal ben ik van de toetjes, maar dit jaar wordt het misschien wel een voorgerecht. Er volgen komende weken nog een aantal lekkere kerstgerechten, zodat jij straks genoeg inspiratie hebt voor een kerstmenu. Vandaag in ieder geval deze glutenvrije plaattaart met vijgen en geitenkaas.
Recept
Samen met een salade is dit een heerlijk hoofdgerecht voor twee personen. Als voorgerecht heb je zelfs voldoende voor vier personen en een goed begin van een heerlijk diner!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Zoals ik hierboven al aangaf is het een perfect voorgerecht voor kerst. Serveer je dit als onderdeel van een volledig meergangenmenu? Dan kan onderstaand recept ook prima voor 4 personen. Je wilt natuurlijk niet na het voorgerecht al vol zitten ;-). Als je het ‘gewoon’ als avondeten wilt eten, kun je onderstaande hoeveelheid voor 2 personen aanhouden. Ook lekker met een rucolasalade erbij!
En vind je dat deze plaattaart wat weinig groenten bevat? Je kunt altijd wat gegrilde of gekookte stukjes pompoen toevoegen, dat combineert ook heerlijk met de vijg en geitenkaas. Weet jij trouwens al wat je met kerst op tafel zet?