Bakkwast

De bakkwast is een handig kwastje die in de keuken veel gebruikt wordt om bakvormen, roosters en ovenschalen in te vetten. Bakkwasten worden gemaakt van verschillende material zoals siliconen, nylon en hout. Met een bakkwast kunt u eenvoudig bakmaterialen invetten zonder het krijgen van vette vingers. 

Filter op:

Bakkwast

Bent u van plan om een overheerlijke taart te bakken, zomaar of voor een verjaardag? Dan wilt u natuurlijk dat het in zijn geheel uit de bakvorm komt! Met een bakkwast slaat u bij het invetten geen hoekje meer over. Met een prachtige taart als resultaat!

Bakkwastje

Niet alleen bakvormen, ovenschalen en roosters kunt u invetten met behulp van een bakkwastje. Ook kunt u gemakkelijk en hygiënisch deeg invetten met een laagje boter. Zo krijgt u een prachtige glans op bijvoorbeeld uw appeltaart.

Siliconen bakkwast

Het voordeel van een siliconen bakkwast is dat het zeer gemakkelijk te reinigen is, want het vet wat u gebruikt heeft voor het invetten van het deeg of voor de bakvorm, wast u er eenvoudig vanaf. De siliconen bakkwast is tevens afwasmachinebestendig.

Bakkwast gebruiken

Voor een volledig ingevette bakvorm, rooster of ovenschaal gebruikt u een bakkwast. Voor het beste resultaat neemt u boter op kamertemperatuur of vult u een schaaltje met olie. Door met de bakkwast over de boter te smeren of door het schaaltje olie te roeren, wordt de kwast lekker vet. Daarna smeert u de bodem en zijkanten goed in met olie of boter. Vergeet de randjes en hoekjes niet voor een voortreffelijk resultaat!