Bakkwast

De bakkwast is een handig kwastje die in de keuken veel gebruikt wordt om bakvormen, roosters en ovenschalen in te vetten. Met een bakkwast kunt u eenvoudig invetten zonder het krijgen van vette vingers.

Bakkwast

Bent u van plan om een overheerlijke taart te bakken, zomaar of voor een verjaardag? Dan wilt u natuurlijk dat het in zijn geheel uit de bakvorm komt! Met een bakkwast slaat u bij het invetten geen hoekje meer over. Met een prachtige taart als resultaat!

Bakkwastje

Niet alleen bakvormen, ovenschalen en roosters kunt u invetten met behulp van een bakkwastje. Ook kunt u gemakkelijk en hygiënisch deeg invetten met een laagje boter. Zo krijgt u een prachtige glans op bijvoorbeeld uw appeltaart.

Siliconen bakkwast

Het voordeel van een siliconen bakkwast is dat het zeer gemakkelijk te reinigen is, want het vet wat u gebruikt heeft voor het invetten van het deeg of voor de bakvorm, wast u er eenvoudig vanaf. De siliconen bakkwast is tevens afwasmachinebestendig.

Bakkwast gebruiken

Voor een volledig ingevette bakvorm, rooster of ovenschaal gebruikt u een bakkwast. Voor het beste resultaat neemt u boter op kamertemperatuur of vult u een schaaltje met olie. Door met de bakkwast over de boter te smeren of door het schaaltje olie te roeren, wordt de kwast lekker vet. Daarna smeert u de bodem en zijkanten goed in met olie of boter. Vergeet de randjes en hoekjes niet voor een voortreffelijk resultaat!