Bakkwast

Filter op:

Bakkwast

De bakkwast is een handig kwastje die in de keuken veel gebruikt wordt om bakvormen, roosters en ovenschalen in te vetten. Bakkwasten worden gemaakt van verschillende material zoals siliconen, nylon en hout. Met een bakkwast kunt u eenvoudig bakmaterialen invetten zonder het krijgen van vette vingers.

Of u nu iets te vieren heeft of niet, voor taarten en andere heerlijke bakgerechten is eigenlijk geen speciale reden nodig. Wel is het cruciaal dat u over keukengerei beschikt waarop u kunt vertrouwen! Door een handige bakkwast te gebruiken, kunt u vormen en schalen invetten zonder ook maar het kleinste hoekje over te slaan. Zo zorgt u ervoor dat uw baksel eenvoudig uit diens vorm te verwijderen is en opgediend kan worden! In onze uitgebreide collectie vindt u vele verschillende modellen en formaten. Bestel daarom uw nieuwe bakkwast bij Cookinglife!

Bakkwastje

Niet alleen bakvormen, ovenschalen en roosters kunt u invetten met behulp van een bakkwastje. Ook kunt u gemakkelijk en hygiënisch deeg invetten met een laagje boter. Zo krijgt u een prachtige glans op bijvoorbeeld uw appeltaarten en broden. In ons ruime aanbod vindt u diverse kwasten van de beste merken. Denk hierbij aan populaire namen zoals Joseph Joseph en Le Creuset. Bovendien kunt u zelf uw meest geschikte formaat bij ons uitkiezen. Kies voor het meest efficiënte bakkwastje voor uw gerechten.

Siliconen bakkwast

Zoekt u keukengerei dat eenvoudig te reinigen is? Dan zal een siliconen bakkwast u niet teleurstellen! Alle vet dat aan de 'haren' komt te zitten na een grondige strijkbeurt spoelt u er eenvoudig weer vanaf. Natuurlijk kunt u er dit handige instrument zelf nauwkeurig schoonmaken om alle vetresten weg te werken. Maar een groot voordeel van de siliconen bakkwast ligt hem in het feit dat deze afwasmachinebestendig is. Let op: Sommige van deze kwasten hebben een verwijderbare kop met een houten steel die u niet in uw vaatwasser kunt schoonmaken. Dit in tegenstelling tot de kop zelf.

Bakkwast gebruiken

Om een bakvorm, rooster of ovenschaal volledig in te vetten, kunt u een handige Cookinglife bakkwast gebruiken. Voor het beste resultaat neemt u boter op kamertemperatuur of vult u een schaaltje met olie. Door met de bakkwast over de boter te smeren of door het schaaltje olie te roeren, wordt de kwast lekker vet. Daarna smeert u de bodem en zijkanten goed in met olie of boter. Vergeet de randjes en hoekjes niet voor een voortreffelijk resultaat! En breekt de zomer weer aan met ideaal weer om buiten te dineren? Dan kunt u de bakkwast ook gebruiken om uw barbecue mee in te vetten. Eet smakelijk!