Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Hoofdgerechten Nagerechten Pasen Paasbrunch

Ontdek hoe je traditionele poffertjes maakt met dit eenvoudige en feestelijke recept. Leer stap voor stap hoe je dit geliefde Nederlandse gerecht zelf kunt bereiden met de juiste ingrediënten en keukengerei. Perfect voor lunch, dessert of een speciale traktatie.

Recept

Poffertjes met stoofpeertjes

Zelfgemaakt met een poffertjespan

Gang Hoofdgerecht/ dessert
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Totaal 25 min

Benodigdheden

  • Poffertjespan
  • Kwast
  • Poffertjesvork
  • Beslagfles

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 250 g bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 100 g boter
  • snuf zout
  • 1 el. stroop
  • 1 tl. kaneel
  • stoofpeertjes
  • blokje roomboter
  • poedersuiker

Poffertjes met stoofpeertjes

    1. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar. Voeg de eieren en melk toe en mix door elkaar. Smelt 50 gram boter en voeg dit samen met de stroop toe aan het beslag en mix dit nogmaals.
    2. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe wat van het beslag in de doseerfles. Vet de poffertjespan goed in met een kwastje. Spuit het beslag in de holtes en vul ze tot net onder de rand.
    3. Bak ze 1-2 minuutjes tot er aan de bovenzijde belletjes komen. Keer ze dan met een poffertjesvork om. Bak ook de andere zijde van de poffertjes goudbruin.
    4. Haal ze uit de pan met het vorkje en vet de pan weer opnieuw in. Bak de volgende batch en herhaal dit tot het beslag op is.
    5. Voor de stoofpeertjes is een basisrecept gebruikt, of koop ze kant-en-klaar. Snijd ze in stukjes en serveer de poffertjes met de stoofpeertjes, een blokje roomboter en poedersuiker.