Recepten Glutenvrij Vegetarisch Soepen Hoofdgerecht

Ben je op zoek naar een soepje met flink wat vitaminen, om je lichaam een boost te geven? Deze pompoensoep met bonen is heel voedzaam en vullend, maar bovenal ontzettend lekker. Je kunt een standaard flespompoen gebruiken, of gewoon een bolpompoen. Het maakt niet zo heel veel uit en niet alle supermarkten hebben veel keuze in verschillende typen pompoen. Hoe dan ook wordt het een heerlijke soep!

Cookinglife Foodies
Pompoensoep met bonen

Recept

Pompoensoep met bonen

Een lekker vullend en voedzame soep!

Gang Voorgerecht, hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties Voor minimaal 2 liter soep

Bereidingstijd

Bereidingstijd 45 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 grote pompoen (1kg)
  • 200 gram bruine bonen (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter bouillon
  • scheutje plantaardige kookroom
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (of stukje geraspte gember)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • flinke snuf cayennepeper

Hoe maak je pompoensoep met bonen ?

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt de schil laten zitten. Hak de knoflook fijn en doe dit met wat olijfolie in een flinke soeppan.
  2. Fruit de knoflookstukjes en voeg dan de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat dit op het vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep de pompoen zo nu en dan om.
  3. Als de pompoen mooi zacht is na 10 minuten, voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat weer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer dan de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender. Wees voorzichtig! Doe hierna de soep weer in de pan en voeg de kruiden toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten borrelen en voeg als laatste de plantaardige kookroom toe.
  5. Eet smakelijk!

Dit soepje is ideaal als je alleen maar vloeibaar voedsel kunt eten. Bijvoorbeeld na een tandartsbezoekje of een operatie of iets dergelijks. In een gewoon bouillonnetje zit niet zo heel veel voedingswaarde, maar in deze pompoensoep met bonen wel. Daarnaast is de soep erg vullend en ook nog eens gezond!

Als je trouwens wel van pittig eten houdt (ik niet echt, dus), kun je overigens ook nog een half rood pepertje fijn snijden en deze aan de soep toevoegen. Wel even overwegen om dan de cayennepeper weg te laten, anders wordt het misschien wel erg veel van het goede. Maarja, ik ben nu eenmaal niet zo’n pittige eter.