Op Eerste kerstdag stond er een enorme pan van deze heerlijke risotto met paddenstoelen en pecorino op tafel. Een aantal weken geleden had ik het als testrecept gekookt en zowel ik als the BF sloegen steil achterover, want lekker! Man, echt zo lekker. Sinds ik hem voor het eerst mijn risotto met asperges, zalm en lenteui voorschotelde is the BF helemaal gek op risotto. Hij eet het liefst eens per week risotto, maar vaker vind hij volgens mij ook niet erg. Door het scheutje witte wijn in deze risotto met paddenstoelen en pecorino, vind hij deze volgens mij nét iets lekkerder ;-).
Recept
Risotto is een heerlijke Italiaanse klassieker. Net als de combinatie van paddenstoelen en kaas. Heerlijk aards en romig!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Natuurlijk kun je het scheutje witte wijn ook weglaten, maar het geeft de risotto net dat beetje extra smaak. Ik gebruik pecorino, omdat dit een schapenkaas is, maar je kunt uiteraard ook parmezaanse kaas of gran padano gebruiken als je gewoon koemelk eet. Of de kaas weglaten, pas het recept gewoon aan aan wat jij wilt en kunt eten.