Recepten Hoofdgerechten Italiaans

Op Eerste kerstdag stond er een enorme pan van deze heerlijke risotto met paddenstoelen en pecorino op tafel. Een aantal weken geleden had ik het als testrecept gekookt en zowel ik als the BF sloegen steil achterover, want lekker! Man, echt zo lekker. Sinds ik hem voor het eerst mijn risotto met asperges, zalm en lenteui voorschotelde is the BF helemaal gek op risotto. Hij eet het liefst eens per week risotto, maar vaker vind hij volgens mij ook niet erg. Door het scheutje witte wijn in deze risotto met paddenstoelen en pecorino, vind hij deze volgens mij nét iets lekkerder ;-).

Cookinglife Foodies
Risotto met paddenstoelen en pecorino

Recept

Risotto met paddenstoelen en pecorino

Risotto is een heerlijke Italiaanse klassieker. Net als de combinatie van paddenstoelen en kaas. Heerlijk aards en romig!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 700 ml gistvrije bouillon
  • 150 gram seizoens paddenstoelen melange
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • ca. 50 gram pecorino (naar smaak)

Hoe maak je risotto met paddenstoelen en pecorino?

  1. Zet in een aparte pan de bouillon klaar.
  2. Snipper de sjalotjes en de knoflook en snijd de paddestoelen en oesterzwammen in grove stukken.
  3. Fruit de sjalot en de helft van de knoflook in wat olie in een soeppan. Wanneer deze glazig zijn, doe je er de risotto rijst bij. Bak de risottorijst in ongeveer 5 minuutjes glazig.
  4. Schep dan bouillon bij de rijst tot de rijst goed onder water staat. Breng dit aan de kook. Als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, mag er weer wat meer bouillon bij en zo ga je door tot alle bouillon is opgenomen.
  5. Bak ondertussen in een koekenpan met wat olie de paddenstoelen met de overgebleven knoflook.
  6. Wanneer de risotto rijst alle vocht heeft opgenomen doe je er de paddenstoelen bij en schaaf je er ongeveer 3/4 van de pecorino doorheen. Doe er ook de witte wijn bij. Laat nog een paar minuutjes borrelen en haal dan van het vuur.
  7. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat gedroogde of verse kruiden (dille, tijm). Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je het scheutje witte wijn ook weglaten, maar het geeft de risotto net dat beetje extra smaak. Ik gebruik pecorino, omdat dit een schapenkaas is, maar je kunt uiteraard ook parmezaanse kaas of gran padano gebruiken als je gewoon koemelk eet. Of de kaas weglaten, pas het recept gewoon aan aan wat jij wilt en kunt eten.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.