Heb je zelf weleens hummus gemaakt? Het is zo simpel! En rode bietenhummus is echt net zo makkelijk en misschien nog wel lekkerder. Het bevat in ieder geval nog meer groenten en goede voedingsstoffen. Perfect als gezond broodbeleg, in een wrap of een pitabroodje met falafel.
Recept
Makkelijk te maken en vol goede voedingsstoffen!
Gang | Lunch, tussendoortje |
---|---|
Keuken | Midden-Oosters |
Porties | Een schaaltje vol |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Rode bietenhummus smaakt geweldig op brood. Doe er nog lekker wat plakjes komkommer op en wat alfalfa kiemen. Jammie! Je kunt het ook gebruiken in andere gerechten. Deze pita met falafel, avocado en bietenhummus is bijvoorbeeld super lekker. Heel makkelijk en vol goede voedingsstoffen.
Het recept is echt super makkelijk. Je mikt gewoon alle ingredienten in de foodprocessor en klaar! Je kunt de bietenhummus in een luchtdicht bakje in de koelkast een kleine week bewaren. Met dit recept heb je een voorraadje, zodat je het lekker op brood kunt smeren en mee kunt nemen naar je werk bijvoorbeeld.