Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Rookmot

7 producten

Rookmot

Bereid eenvoudig de lekkerste gerechten met het rookmot van Cookinglife! Of het nu om vlees, vis, gevogelte of groente gaat, met dit fijne rookhout geef je elk gerecht een unieke en intense rooksmaak door middel van een rookoven of een koud rookapparaat. Wanneer je een rookoven gebruikt kan je het rookmot onder de rookoven leggen, het aansteken en het laten smeulen. Daarna plaats je eenvoudig je favoriete gerecht op de rookoven. Wanneer je een koud rookapparaat gebruikt kan je deze in de machine doen en de rook uit de slang laten komen. De duur van het roken is afhankelijk van de houtsoort die je gebruikt en de smaakintensiteit die je wilt bereiken. Dit zal ongeveer 30 minuten duren. 

Koud roken met rookmot

Rookmot wordt gebruikt om ingrediënten koud te roken. Hiermee kun je zalm, kaas, noten en zelfs kruiden een heerlijke rokerige smaak geven. Doordat er geen temperatuur aan te pas komt, is het ook mogelijk om producten die geen garing nodig hebben te roken. Zo kun je bijvoorbeeld heel bijzondere sushi maken. In tegenstelling tot warm roken, geeft het koud roken met rookmot een diepere smaak. 

Welke rookmot gebruik je?

Afhankelijk van wat je gaat bereiden én jouw persoonlijke smaak, kun je bepalen welke rookmot je wilt gebruiken. Wel zijn er houtsoorten die bij uitstek geschikt zijn voor vlees en weer andere juist voor vis. Hieronder zie je overzicht met een aantal veel voorkomende smaken:

  • Eikenhout: mild/pittig; te gebruiken bij ieder soort voedsel
  • Elzenhout: zacht/zoet; uitstekend voor vis, varkensvlees en gevogelte.
  • Ahornhout: zacht; aan te raden bij kaas of groente.
  • Pecanhout: mild/zoet; te gebruiken bij ieder soort voedsel.
  • Mesquite: bitter; aanbevolen om enkel te gebruiken als brandstof, niet als extra smaak.
  • Bourbon: sterk/zoet; heerlijk in combinatie met rund- en varkensvlees, gevogelte en wild.
  • Appel: zoet; uitstekend voor gevogelte.
  • Kers: mild/zoet; perfect voor varkens- en rundvlees en kip.
  • Noot: divers; te gebruiken bij ieder soort voedsel.

Gebruik bovenstaande smaken en houtsoorten als een houvast, maar laat je er niet door leiden. Door te experimenteren ontdek je soms de lekkerste smaken! Probeer bijvoorbeeld eens om een paar houtsoorten te combineren.

Waar kun je rookmot kopen?

Je bent bij Cookinglife aan het juiste adres om jouw rookmot te kopen! Wij zorgen voor een snelle levering, dus je hoeft niet lang te wachten om dat ene stukje zalm te roken. Probeer naast onze rookmot ook eens te roken met rookchips of rookchunks. Deze laatste is ideaal voor op de BBQ, doordat het stukken langer rookt. Chips of mot zal veel sneller opbranden. Bekijk ons uitgebreide aanbod online als je rookmot wilt kopen!

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.1/10 - 11.178 reviews