Recepten Glutenvrij Koolhydraatarm Vegetarisch Suikervrij

Gierst is een van mijn favoriete (glutenvrije) graansoorten. Je kunt het een beetje vergelijken met quinoa, maar persoonlijk vind ik de smaak van gierst veel voller en lekkerder. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar. De smaakcombinatie gierst, munt, geitenkaas en dadels is echt onwijs lekker!

Cookinglife Foodies
Salade met gierst

Recept

Salade met gierst

Deze salade is super gezond en heeft een lekkere fris, zoete smaak

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Fusion
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 45 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 150 gram gierst
  • 1 kleine rode ui
  • Stuk of 10 cherry tomaatjes
  • 2 flinke handen veldsla
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 kleine dadels
  • 2 takken verse munt
  • Snufje peper en zout
  • Scheutje olijfolie of kokosolie om in te bakken

Hoe maak je een salade met gerst?

  1. Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.
  2. Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten! Niet goed voor de tandjes en ik spreek uit ervaring 😉

Dit gerecht is trouwens bedacht door een medeblogster. Zij had van kinds af aan al een passie voor voeding. Zo schrijft ze: "Twee jaar kreeg ik een eyeopener toen ik zag dat mijn lichaam niet meer was hoe ik het graag wilde. Ik voelde mezelf niet slecht, maar ook niet super goed en ik was een stuk dikker dan eerst. Onder lekker in je vel zitten versta ik fit, opgewekt en blij zijn en power voelen in je lichaam".

Na een tijd te hebben gestoeid met verschillende voedingsstoffen en typen lichaamsbeweging, kwam ze erachter wat haar lichaam nodig heeft. Ze viel maar liefst 11 kilo af! Met haar recepten houdt ze dit gewicht moeiteloos vast. Ze is dan ook een foodblog gestart om mensen te inspireren op het gebied van gezonde en lekkere voeding. En vandaag deelt ze deze glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, dadels en munt met ons!