Gierst is een van mijn favoriete (glutenvrije) graansoorten. Je kunt het een beetje vergelijken met quinoa, maar persoonlijk vind ik de smaak van gierst veel voller en lekkerder. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar. De smaakcombinatie gierst, munt, geitenkaas en dadels is echt onwijs lekker!
Recept
Deze salade is super gezond en heeft een lekkere fris, zoete smaak
Gang | Hoofdgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Fusion |
Porties | Voor 2 personen |
Bereidingstijd | 45 min |
---|---|
Totaal | 45 min |
Dit gerecht is trouwens bedacht door een medeblogster. Zij had van kinds af aan al een passie voor voeding. Zo schrijft ze: "Twee jaar kreeg ik een eyeopener toen ik zag dat mijn lichaam niet meer was hoe ik het graag wilde. Ik voelde mezelf niet slecht, maar ook niet super goed en ik was een stuk dikker dan eerst. Onder lekker in je vel zitten versta ik fit, opgewekt en blij zijn en power voelen in je lichaam".
Na een tijd te hebben gestoeid met verschillende voedingsstoffen en typen lichaamsbeweging, kwam ze erachter wat haar lichaam nodig heeft. Ze viel maar liefst 11 kilo af! Met haar recepten houdt ze dit gewicht moeiteloos vast. Ze is dan ook een foodblog gestart om mensen te inspireren op het gebied van gezonde en lekkere voeding. En vandaag deelt ze deze glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, dadels en munt met ons!