Spelt is een goede ‘vervanger’ voor regulier tarwebloem. Spelt is niet glutenvrij, maar wel geschikt voor mensen met een tarwe allergie of intolerantie. Voor mensen die gewoon gezonder willen eten, door bijvoorbeeld minder koolhydraten, is speltmeel ook erg geschikt. Koolhydraten in speltmeel bestaan namelijk in veel mindere mate uit suikers. Deze Spelt pita broodjes zijn daarom een stuk beter voor je dan de witte, tarwe variant uit de supermarkt!
Recept
De pita’s zijn heerlijk met verschillende ‘vullingen’: Falafel, kip, shoarma of als lunch gewoon met een plakje kaas en even in de oven of magnetron.
Gang | Lunch / hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Midden-oosten |
Porties | 12 pita broodjes |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Rijstijd | 1 uur 0 min |
Bereidingstijd | 7 min |
Totaal | 1 uur 22 min |
Vaak zijn brood en andere spelt baksels een beetje flauw van smaak, dus dat kun je proberen te compenseren door bijv. iets meer zout (bij brood) of iets meer zoet (bij baksels). Ik gebruikte voor dit recept volkorenspelt van Ekoland.
De pita’s zijn heerlijk met verschillende ‘vullingen’: Falafel, kip, shoarma of als lunch gewoon met een plakje kaas en even in de oven of magnetron.