Eens in de zoveel tijd duik ik een hele dag de keuken in om allerlei lekkers te bedenken en te maken. Omdat het alweer even geleden was dat ik een écht dessert had gemaakt (dus geen taart of iets dergelijks), besloot ik daar iets leuks mee te doen. Koffie en desserts vind ik super goed samen gaan en dit heerlijke suikervrij dessert met ricotta en koffie geeft je een beetje de smaak van Italië. Niet al te zwaar, pure smaken en door de ricotta is het een koolhydraatarm recept.
Recept
Koffie en desserts zijn een super goede combinatie en dit heerlijke suikervrij dessert met ricotta en koffie geeft je een beetje de smaak van Italië.
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 desserts |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
In dit recept gebruik ik stevia, zodat het suikervrij is en daardoor ook geschikt voor diabetici. Als je geen fan bent van stevia of je hebt het niet in huis, dan kun je bijvoorbeeld ook honing of kokosbloesemsuiker gebruiken. Je kunt dan dezelfde hoeveelheden aanhouden; proef wel even of je de ricottamousse (bij stap 2 in het recept) zoet genoeg vindt.
Het allerfijnst aan dit recept vind ik dat je er niets voor hoeft te bakken en dat je eigenlijk ook geen keukenmachine nodig hebt. Uit gemak heb ik die gebruikt, maar je kunt prima een garde gebruiken. Zeker richting de zomer vind ik het fijn als de oven niet aan hoeft. En ik zie ons al helemaal zitten in de tuin, na de barbecue, met een heerlijk koffie-ricotta dessert voor ons neus. Laat die zomer maar komen!