Recepten Tussendoortje Suikervrij Bakken Snack

Soms heb je van die momenten dat je enorm wilt snacken. Gewoon eigenlijk alles wat je lekker vindt: chocola, bonbons, chipjes, snoepjes, koekjes en mijn grote verslaving: drop! Maar, ik weet ook heel erg goed dat mijn lichaam deze lekkernijen niet heel prettig vindt. De gezonde chocolade bonbons zijn een heel goed alternatief als je trek hebt in iets zoets.

Cookinglife Foodies
Hoe maak je chocolade bonbons?

Recept

Hoe maak je chocolade bonbons?

Een lekker zoet hapje, maar dan net wat gezonder!

Gang Tussendoortje, Snack
Keuken Franse
Porties Ca. 12 bonbons

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Opstijftijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 2 handjes gemengde noten
  • 5 medjouldadels
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 70 gram kokosrasp
  • 110 gram pure chocola
  • Siliconen vormpjes

Hoe maak je chocolade bonbons?

  1. Je maakt drie lagen. Zorg ervoor dat je elke laag goed aandrukt.
  2. Laag 1: Doe de noten met de ontpitte dadels in de blender. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Voeg 1 eetlepel gesmolten kokosolie toe en meng het met een lepel. Verdeel de eerste laag in de blokjes.
  3. Laag 2: Doe één eetlepel gesmolten kokosolie met de kokosrasp en de honing bij elkaar en meng dit goed met een lepel. Schep dit vervolgens op de eerste laag en druk weer goed aan.
  4. Laag 3: Smelt de chocola au bain marie (een pannetje op het vuur met een laagje water en hierop een schaaltje waar je de chocola in smelt). Giet de chocola over de tweede laag.
  5. Zet de vormpjes 20 minuten in de vriezer, druk ze voorzichtig uit de vormpjes en… Enjoy!

Een aantal jaar geleden, toen ik nog helemaal niet bezig was met gezonde voeding, at ik gerust een zak drop én een zak chips leeg tijdens een goede film. Om dit soort acties van gedachteloos ongezond eten te voorkomen, moet er echt een knop om. En heb je een aantal hulpmiddeltjes nodig, zoals recepten voor het maken van gezonde snacks ;) 

Zelf maak ik ze ook regelmatig, vooral omdat ik ook wat te snacken wil als mijn vriend naast mij zit op de bank met een zak m&m’s. Ze zijn zo ongelofelijk lekker, dat je ze echt eens zelf moet maken. Tip: Bewaar de bonbons in de koelkast. En wil je ze een tijdje bewaren? Bewaar ze dan in de vriezer, maar haal ze er op tijd uit om op te smikkelen!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.