Recepten Nagerechten Glutenvrij

Always leave room for dessert. Stressed is desserts spelled backwards. Life is short, eat dessert first. Er zijn niet voor niets zoveel leuke quotes te vinden over het dessert: iedereen is er toch gek op? En het leukste dessert vind ik toch wel een toetje wat ook een béétje makkelijk te maken. Het liefst al eerder op de dag. Als je eters krijgt, wil je toch ook gewoon tijd hebben om te kletsen. Dit heerlijke toetje, een trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes, maak je gewoon ’s middags en tover je ’s avonds zo uit de koelkast op tafel!

Cookinglife Foodies
Trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes

Recept

Trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes

Een trifle is het ideale dessert wanneer je eters krijgt! Het ziet er mooi uit, smaakt heerlijk en is makkelijk voor te bereiden.

Gang Nagerecht
Keuken Engels
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Glazen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 5 á 6 koekjes (afhankelijk van de grote)
  • 2 handjes rood fruit, bijv. bosbessen, frambozen en bramen
  • 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker

Hoe maak je een trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes?

  1. Klop de slagroom op met de eetlepel (kokosbloesem)suiker. Voeg op het laatst kort de mascarpone toe.
  2. Verkruimel de glutenvrije koekjes.
  3. Doe in twee glazen een bodem slagroom. Hierop een laagje koekkruimels.
  4. Daarbovenop weer slagroom. Nu maak je een laagje met vers fruit. Houd een klein beetje apart voor de garnering. Maak het af met een laagje slagroom en garneer met wat stukjes koek en fruit. Enjoy!

Voor deze trifle met slagroom, rood fruit en kant en klare glutenvrije koekjes met een laagje chocolade. Yum! Dit is lekker makkelijk. De chocolade past ook weer perfect bij het fruit in dit toetje. Heb je wat meer tijd? Dan is het altijd lekker om zelf aan de bak te gaan. Bij Cookinglife Foodies hebben we ook nog een recept voor je om zelf glutenvrije chocoladekoeken te maken. En houd je nog wat koekjes over? Dan kun je die stiekem opsnoepen als je het dessert aan het maken bent. Koken moet beloond worden, toch? Haha!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.