Recepten Vegetarisch Bijgerechten Voorgerechten Snacks

Ik maakte al eerder rauwe loempia’s, maar dat recept was totaal anders. Het receptje van Caroline is vegetarisch en wordt eerst nog kort aangebakken in de pan. Ik heb trouwens wel een paar dingetjes anders gedaan, omdat ik geen glasnoedels in huis had en niet zo’n fan ben van Chinese kool. Deze twee ingredienten heb ik weggelaten. Ook bakte ik eerst de ui en knoflook, daarna de champignons en wortel en voegde ik pas op het eind een ei toe, in plaats van alles vooraf al te mengen en even lang te bakken.

Cookinglife Foodies
Vietnamese loempia

Recept

Vietnamese loempia

Een lekkere snack is niet per se ongezond. Deze Vietnamese loempia's zitten vol met groenten en worden niet gefrituurd. Lekker als voorgerecht, maar ook om zo te eten.

Gang Voorgerecht
Keuken Vietnamees
Porties 5-6 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • Rijstpapier vellen (klein, zo’n  10cm in diameter)
  • Waspeentjes
  • 1 bakje kastanjechampginons
  • 1 ui
  • Bosje lenteui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • Tamari of sojasaus

Hoe maak je een Vietnamese loempia?

  1. Snijd de champignons en 4-5 waspeentjes in dunne plakjes. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Bak ui en knoflook even aan in wat olijfolie en doe hier dan de champignons en wortel bij. Bak even aan tot de champignons een beetje goudbruin zijn.
  3. Snijd ondertussen zo’n 3-4 lenteuitjes fijn.
  4. Kluts een ei en giet dit over het groentenmengsel heen. Schep ondertussen om en haal, als het ei ‘gaar’ is, de pan van het vuur.
  5. Week de rijstvellen één voor één in een kom warm water tot ze net zacht genoeg zijn. Leg ze dan uit en schep met een eetlepel wat van het groentenmengsel op het rijstvel. Strooi er wat lenteui overheen.
  6. Vouw één kant van het vel over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het vel verder op. Je hebt nu een mooie loempia.
  7. Herhaal tot het groentenmengsel op is en serveer met een bakje Tamari, eventueel met chilipeper en lenteui erin.

De laatste keer dat ik loempia’s rolde van rijstvellen was alweer even geleden en ik was vergeten dat het best even lastig is. Ze zien er daardoor ook niet fantastisch uit, maar ik kan je vertellen dat ze erg lekker smaakte! Tijdens het bereiden had ik daar toch een beetje twijfels over, omdat het er niet super smakelijk uitzag. Maar deze healthy Vietnamese loempia’s waren heerlijk!

Als je veganistisch eet kun je trouwens het ei ook heel gemakkelijk weglaten; het smaakt er niet minder om. Het is wel lekker om de loempia even te dippen in wat Tamari (glutenvrije sojasaus), omdat ze anders toch een beetje flauw zijn. In de Tamari kun je eventueel een kwart rood pepertje in ringen doen en wat lenteui voor extra smaak.