Ik maakte al eerder rauwe loempia’s, maar dat recept was totaal anders. Het receptje van Caroline is vegetarisch en wordt eerst nog kort aangebakken in de pan. Ik heb trouwens wel een paar dingetjes anders gedaan, omdat ik geen glasnoedels in huis had en niet zo’n fan ben van Chinese kool. Deze twee ingredienten heb ik weggelaten. Ook bakte ik eerst de ui en knoflook, daarna de champignons en wortel en voegde ik pas op het eind een ei toe, in plaats van alles vooraf al te mengen en even lang te bakken.
Recept
Een lekkere snack is niet per se ongezond. Deze Vietnamese loempia's zitten vol met groenten en worden niet gefrituurd. Lekker als voorgerecht, maar ook om zo te eten.
Gang | Voorgerecht |
---|---|
Keuken | Vietnamees |
Porties | 5-6 stuks |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
De laatste keer dat ik loempia’s rolde van rijstvellen was alweer even geleden en ik was vergeten dat het best even lastig is. Ze zien er daardoor ook niet fantastisch uit, maar ik kan je vertellen dat ze erg lekker smaakte! Tijdens het bereiden had ik daar toch een beetje twijfels over, omdat het er niet super smakelijk uitzag. Maar deze healthy Vietnamese loempia’s waren heerlijk!
Als je veganistisch eet kun je trouwens het ei ook heel gemakkelijk weglaten; het smaakt er niet minder om. Het is wel lekker om de loempia even te dippen in wat Tamari (glutenvrije sojasaus), omdat ze anders toch een beetje flauw zijn. In de Tamari kun je eventueel een kwart rood pepertje in ringen doen en wat lenteui voor extra smaak.