Een eis van een goede koekenpan is dat de hitte gelijkmatig en efficiënt geleid moet worden. Er zijn vier materialen waarvan koekenpannen worden gemaakt: koper, roestvrij staal, gietijzer en aluminium. Koekenpannen van staal worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn nog steeds erg populair bij professionele koks in de horeca.
Een professionele koekenpan is onmisbaar in iedere keuken. Het maakt niet uit of je een keukenprins(es) bent of dat je wat minder goed in de keuken bent. Iedereen wil de beste koekenpan in huis halen, zodat alles wat je maakt in ieder geval lekker smaakt. Voor het bakken en braden van je gerechten zijn er verschillende merken geschikt. Demeyere en de Buyer bijvoorbeeld.
Demeyere & De Buyer
De Alu Comfort 3 collectie van Demeyere bestaat uit lichtgewicht koekenpannen die goed in de hand liggen en sterk en betrouwbaar zijn. De unieke Radiant® bodem geleidt de warmte snel en zorgt voor extra stabiliteit op alle soorten fornuizen. Voor jouw comfort kreeg elk model de meest geschikte antiaanbaklaag. Zo ben je zeker van een goed resultaat, zonder kleven en met weinig vetstof.
De Buyer beschikt over verschillende collecties, maar de Carbon Plus collectie wordt hier uitgelicht. Deze collectie bestaat uit koekenpannen die gemaakt zijn van plaatstaal. Dit materiaal warmt snel op en is zeer geschikt voor hoge temperaturen. De Buyer pannen bevatten een hoog koolstof gehalte. Hierdoor kunnen de pannen een leven lang mee gaan, op voorwaarde dat je ze goed verzorgd.
Le Creuset koekenpannen zijn gemaakt van aluminium, gietijzer en RVS. Al deze pannen beschikken over een antiaanbaklaag. Een koekenpan met antiaanbaklaag maakt het koken gemakkelijk, omdat de ingrediënten niet aan de plan blijven plakken. Ook is het koken met aan antiaanbaklaag gezonder, omdat je minder vet of olie hoeft te gebruiken. Na gebruik is de pan gemakkelijk te reinigen.
Bij BK staan veiligheid en gebruiksgemak voorop. Meerdere BK koekenpannen zijn voorzien van koudgrepen, afgietsysteem, antiaanbaklaag en/of glazen deksel. Daarnaast zijn alle BK koekenpannen geschikt voor meerdere warmtebronnen, zoals inductie, gas en oven. De hoogwaardige materialen waarvan de pannen zijn gemaakt, zorgen ervoor dat jouw BK koekenpan jaren mee gaat.
Steeds meer mensen kiezen voor gezonde pannen en daarmee ook duurzame pannen. De gezonde pannen gaan veel langer mee en zorgen er dus voor dat jij alles uit jouw investering haalt. Een keramische pan is de uitkomst voor mensen die gezonder willen koken. Een keramische pan heeft erg veel voordelen. Los van het feit dat ze geen schadelijke stoffen bevatten, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt.
Keramische pannen