Gerechten uit een stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen! 

Professionele koekenpan

Een professionele koekenpan is onmisbaar in iedere keuken. Het maakt niet uit of je een keukenprins(es) bent of dat je wat minder goed in de keuken bent. Iedereen wil de beste koekenpan in huis halen, zodat alles wat je maakt in ieder geval lekker smaakt. Voor het bakken en braden van je gerechten zijn er verschillende merken geschikt. Demeyere en de Buyer bijvoorbeeld.

Professionele koekenpan

Merken

Demeyere & De Buyer

Demeyere Alu Comfort 3 

De Alu Comfort 3 collectie van Demeyere bestaat uit lichtgewicht koekenpannen die goed in de hand liggen en sterk en betrouwbaar zijn. De unieke Radiant® bodem geleidt de warmte snel en zorgt voor extra stabiliteit op alle soorten fornuizen. Voor jouw comfort kreeg elk model de meest geschikte antiaanbaklaag. Zo ben je zeker van een goed resultaat, zonder kleven en met weinig vetstof.

De Buyer Carbon Plus 

De Buyer beschikt over verschillende collecties, maar de Carbon Plus collectie wordt hier uitgelicht. Deze collectie bestaat uit koekenpannen die gemaakt zijn van plaatstaal. Dit materiaal warmt snel op en is zeer geschikt voor hoge temperaturen. De Buyer pannen bevatten een hoog koolstof gehalte. Hierdoor kunnen de pannen een leven lang mee gaan, op voorwaarde dat je ze goed verzorgd. 

Welke koekenpan is het beste?

Pannen van Le Creuset en BK zijn merken met de hoogste kwaliteit pannen. Als je deze pannen goed onderhoud gaan ze een decennialang mee en bieden ze je qua comfort, ook kookgemak en zijn ze zeker waar voor je geld. 

Le Creuset

Le Creuset koekenpannen zijn gemaakt van aluminium, gietijzer en RVS. Al deze pannen beschikken over een antiaanbaklaag. Een koekenpan met antiaanbaklaag maakt het koken gemakkelijk, omdat de ingrediënten niet aan de plan blijven plakken. Ook is het koken met aan antiaanbaklaag gezonder, omdat je minder vet of olie hoeft te gebruiken. Na gebruik is de pan gemakkelijk te reinigen.

Le Creuset

BK

Bij BK staan veiligheid en gebruiksgemak voorop. Meerdere BK koekenpannen zijn voorzien van koudgrepen, afgietsysteem, antiaanbaklaag en/of glazen deksel. Daarnaast zijn alle BK koekenpannen geschikt voor meerdere warmtebronnen, zoals inductie, gas en oven. De hoogwaardige materialen waarvan de pannen zijn gemaakt, zorgen ervoor dat jouw BK koekenpan jaren mee gaat.

BK

Wat zijn de gezondste koekenpannen?

Steeds meer mensen kiezen voor gezonde pannen en daarmee ook duurzame pannen. De gezonde pannen gaan veel langer mee en zorgen er dus voor dat jij alles uit jouw investering haalt. Een keramische pan is de uitkomst voor mensen die gezonder willen koken. Een keramische pan heeft erg veel voordelen. Los van het feit dat ze geen schadelijke stoffen bevatten, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt. 

Voor- en nadelen

Keramische pannen

Voordelen van een keramische pan

  • Bij een keramische pan hoef je lang niet zoveel boter of olie te gebruiken, omdat de keramische pan bijna niet aanbakt. Je krijgt hierdoor minder vet binnen wat uiteraard gezonder is
  • Ook al heb je geen antiaanbaklaag, het eten gaat niet vast zitten en koekt niet aan in de pan. De keramische laag zorgt ervoor dat er niets blijft plakken en heeft een afstotende werking
  • De pan is gemakkelijk schoon te maken, omdat er niets aangekoekt
  • Keramisch geleidt de warmte beter hierdoor wordt de kans op aanbranden aanzienlijk kleiner
  • Omdat een keramische pan niet gemaakt is van giftige stoffen en deze ook niet loslaat bij hoge temperaturen is het een hele gezonde manier van bakken
  • De keramische pan is universeel en te gebruiken op gas, inductie, elektrisch en keramisch 
     

Nadelen van een keramische pan 

  • Een keramische pan is best wel zwaar, dit komt door de laag keramiek
  • Een keramische pan koelt langzamer af en hierdoor moet je langer wachten als je hem wilt schoonmaken
  • Een keramische pan is meestal wat prijziger, maar dit verdient zichzelf gemakkelijk weer terug omdat een keramische pan een hele lange tijd meegaat
     

Keuze gemaakt? Lees dan nog even deze tips!

  • Is de pan geschikt voor de juiste warmtebron?
  • De inhoud van de pan. Let niet alleen op de diameter, maar ook op de hoogte van de pan.
  • Let op de handgrepen, zijn het koudgrepen of heeft de pan een tweede greep om een zware pan makkelijk te kunnen tillen.
  • Als de pan beschikt over een deksel, is de deksel van metaal of glas? Glad biedt de mogelijkheid om het eten goed in de gaten te houden
  • Is de diameter van de bodem passend bij je kookplaat?
  • Het gewicht. Vooral voor dagelijks gebruik, zeker omdat een volle pan een stuk zwaarder is dan een lege.
  • Vorm van de rand. Sommige pannen maken het bijna onmogelijk om niet te knoeien, terwijl andere beschikken over een handige schenkrand.
  • Het uiterlijk. Een mooie pan zet je sneller op tafel en is leuker om te gebruiken. Een hoogglanzende pan kan heel mooi zijn, maar is wel gevoelig voor vingerafdrukken. En in de keuken heb je snel vette vingers!