Misschien ben ik wel een echte zoetekauw, want ik kan echt verlangen naar een stukje witte chocolade. Maar witte chocolade uit de winkel zit vol met geraffineerde suiker; bij de meeste repen is suiker het hoofdingredient. Daarom wilde ik zelf witte chocolade maken en ging ik op zoek naar een goede manier.
Recept
Net even anders, maar wel met de smaak van witte chocolade!
Gang | Snack, tussendoortje |
---|---|
Keuken | Engelse |
Porties | Voor ca. 6 chocolaatjes |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 15 min |
Veel recepten gebruiken cacaoboter, wat me hartstikke lekker lijkt, maar dat heb ik niet in huis. Je kunt het er natuurlijk wel speciaal voor kopen, maar ik wilde juist een recept maken met ingrediënten die je vrijwel standaard in huis hebt. Ik zag online een leuk recept en die heb ik voor het grootste deel aangehouden. Vanillepoeder had ik niet in huis, dus ik heb standaard (suikervrij) vanille extract gebruikt.
Ik vind het wel heel bijzonder, want het smaakt écht naar witte chocolade. Exact hetzelfde is het niet, maar het lijkt er wel ontzettend op. Met een lekker vleugje kokos. Er gaat ‘maar’ 40 gram honing in om de chocolade te zoeten. Natuurlijk is honing ook een suiker, dus eet niet alle chocolade in één keer op. Maar als je deze healthy witte chocolade in je vriezer hebt liggen, kan je zo af en toe een stukje gezonder snoepen.