Recepten Vis Tussendoor Voorgerechten Diner Kerstgerecht

Ben je al aan het nadenken over wat je tijdens de kerstdagen op tafel wilt zetten? Overweeg je een uitgebreide kooksessie, een diner waarbij iedereen een gang meeneemt, of ga je juist voor een eenvoudige aanpak? Met deze zalm tartaar kun je alle kanten op. Het is snel en gemakkelijk te bereiden, vereist weinig voorbereiding, en je kunt alles zelfs ruim van tevoren klaarmaken voordat de gasten arriveren. Dit zalm tartaar recept maakt het genieten van een ontspannen kerstdiner mogelijk, waarbij je moeiteloos van elk moment kunt genieten.

Cookinglife Foodies
Zalm tartaar

Recept

Zalm tartaar

Dit heerlijke voorgerecht kun je gemakkelijk van tevoren maken. Door de frisse smaken is het ideaal als kerst voorgerecht!

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet
  • 12 grote garnalen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels sojasaus of glutenvrije Tamari
  • 2 theelepels dille
  • 75 gram rucola
  • 1 avocado optioneel

Hoe maak je zalm tartaar?

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd één teen knoflook fijn. Als je het lekker vindt om avocado te gebruiken, snijd je dat ook in kleine blokjes.
  2. Doe dit samen in een kom en doe daar de kappertjes, tamari, dille en het citroensap van een halve citroen bij. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.
  3. Pers met een knoflookpers de andere teen knoflook in een met olie ingevette koekenpan en bak hier op middelhoog vuur de garnalen in een paar minuten gaar en een beetje bruin.
  4. Pak een kookring in de gewenste serveergrootte. Leg deze op een mooi bord. Doe met een lepel de zalmtartaar in de serveerring en druk een beetje aan. Haal dan de serveerring weg.
  5. Leg op de zalmtartaar een beetje rucola en 3 grote garnalen.Garneer nog met wat (verse) dille. Eet smakelijk! 

Tip!

Deze zalm tartaar vormt een perfect voorgerecht voor kerst vanwege zijn pure smaken. Voor de mensen die niet van zalm houden heb je nog altijd de optie om tonijn te gebruiken in plaats van zalm. Of voeg een avocado toe voor een extra smaakdimensie. Voor degenen die geen fan zijn van kappertjes, kun je deze gerust weglaten. Varieer erop los met deze zalm tartaar!

Vergeet niet het citroensap toe te voegen, dit helpt de kleur behouden. Bedek de zalmtartaar met vershoudfolie of aluminiumfolie. Als de gasten eenmaal aan tafel zitten, hoef je alleen nog maar de borden op te maken en eventueel de garnalen te bakken.

Tip!

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.