Recepten Lunch Vis Voorgerechten

Bij het schrijven van dit artikel was ik ineens aan het nadenken waar de combinatie Pasen en zalm eigenlijk vandaan komt. Want op een of andere manier is die combi goud en werd ik dit jaar gevraagd om een zalmreceptje te maken. Ik wilde iets wat simpel te maken is en wat daarnaast gewoon heel lekker is en gemakkelijk te combineren. Deze zalm mousse met roomkaas en dille kun je eten als spread, op bijvoorbeeld een cracker of broodje, maar ook ‘puur’, als klein voorgerechtje.

Cookinglife Foodies
Zalmmousse

Recept

Zalmmousse

Een zalmrecept wat simpel te maken is en daarnaast gewoon heel lekker is en gemakkelijk te combineren.

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalm
  • 150 gram roomkaas
  • half bosje dille
  • halve komkommer
  • peper en zout
  • kaviaar of zalmeitjes

Hoe maak je zalmmousse?

  1. Doe de gerookte zalm in een foodprocessor of gebruik een staafmixer (of snijd de zalm heel fijn), en hak fijn.
  2. Voeg de roomkaas toe en schep door. Hak flink wat dille fijn en voeg deze toe.
  3. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg ook deze toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de zalmeitjes.
  4. Je kunt de zalmmousse als spread of broodbeleg gebruiken, of als klein voorgerechtje serveren. Enjoy!

Het valt je natuurlijk meteen op hoe mooi de foto’s zijn! Dat komt omdat Simone ze gemaakt heeft; ik was bij haar op bezoek en samen hebben we dit lekkere zalmgerechtje gemaakt. Je kunt je vast nog wel herinneren dat ik samen met Simone in Noorwegen een slee-ongeluk had.

Ze brak haar ene voet en verbrijzelde haar andere voet en dat heeft tijd nodig om te genezen. Simone is (food)fotograaf en maakt prachtige foto’s, zelfs nu ze even alleen met een rolstoel vooruit komt. Dus ging ik, bewapend met alle ingrediënten, naar haar toe om lekker een middagje te koken.