Bij het schrijven van dit artikel was ik ineens aan het nadenken waar de combinatie Pasen en zalm eigenlijk vandaan komt. Want op een of andere manier is die combi goud en werd ik dit jaar gevraagd om een zalmreceptje te maken. Ik wilde iets wat simpel te maken is en wat daarnaast gewoon heel lekker is en gemakkelijk te combineren. Deze zalm mousse met roomkaas en dille kun je eten als spread, op bijvoorbeeld een cracker of broodje, maar ook ‘puur’, als klein voorgerechtje.
Recept
Een zalmrecept wat simpel te maken is en daarnaast gewoon heel lekker is en gemakkelijk te combineren.
Gang | Voorgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 4 personen |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 15 min |
Het valt je natuurlijk meteen op hoe mooi de foto’s zijn! Dat komt omdat Simone ze gemaakt heeft; ik was bij haar op bezoek en samen hebben we dit lekkere zalmgerechtje gemaakt. Je kunt je vast nog wel herinneren dat ik samen met Simone in Noorwegen een slee-ongeluk had.
Ze brak haar ene voet en verbrijzelde haar andere voet en dat heeft tijd nodig om te genezen. Simone is (food)fotograaf en maakt prachtige foto’s, zelfs nu ze even alleen met een rolstoel vooruit komt. Dus ging ik, bewapend met alle ingrediënten, naar haar toe om lekker een middagje te koken.