Door drukte kan de reactie van onze klantenservice langer duren. Bekijk je track & trace voor de laatste status van je bestelling
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Koksmes

49 producten

Koksmes

Een koksmes is het meeste gebruikte mes in de keuken van de professionele kok en hobbykok. Deze alleskunner is zeer geschikt voor het snijden van groenten, vis en vlees. Ook het fijnsnijden van kruiden kan gemakkelijk met het koksmes.

Hoe gebruik je een koksmes?

Het koksmes is een basismes wat in iedere keuken thuis hoort. Maar waarom? En hoe gebruik je het koksmes? Het brede en sterke ontwerp van het koksmes is multifunctioneel. Met het brede lemmet verplaats je eenvoudig het gesneden etenswaar over het aanrecht. De taps toelopende punt is erg handig om een teentje knoflook te pellen. Daarnaast kun je met de rug van het koksmes harde ingrediënten kraken, zoals noten of schelpdieren.

Naast het normale koksmes zijn er ook koksmessen met kuiltjes in het lemmet. Deze kuiltjes zorgen ervoor dat etenswaren minder snel blijven kleven aan het lemmet. De koksmessen met kuiltjes lijken sterk op het santokumes. Dit Japanse koksmes heeft een korter lemmet welke vanaf boven rond afloopt.

Beste Koksmes

In de wereld van de messen zijn er vele verschillende merken, ieder met een ruim aanbod aan messen. Wat is nu het beste koksmes? In onze collectie koksmessen hebben wij een aantal topmerken voor jou geselecteerd om het beste koksmes te kunnen kiezen.

De lemmeten van koksmessen variëren in lengte van 15 cm tot wel 36 cm. Gemiddeld wordt het koksmes van 20 cm het vaakst gebruikt. De langere lemmeten zijn vaak bedoeld voor in de horeca. Ook zit er verschil in het tussenstuk tussen het lemmet en het heft. Je kunt kiezen voor een koksmes met of zonder krop. De krop beschermt je hand tegen het doorglijden naar het lemmet. Wel lever je hiermee lengte in op je lemmet.

Elk merk gebruikt hun eigen soort staal. Wil je weten welke verschillende staalsoorten onze merken gebruiken? Lees alles over de verschillende soorten messenstaal op onze informatiepagina.

Koksmes Kopen

Bij Cookinglife bieden wij een ruim aanbod aan van verschillende kwaliteitsmerken. Zowel voor de hobby als professionele kok. Met merken als Diamant Sabatier, Wusthof en Global vind je altijd het juiste koksmes. Je koksmes in een complete messenset kopen? Bekijk ons aanbod messensets of messenblokken op Cookinglife.

Terug naar boven