Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Wusthof

Alle categorieën

Wusthof messen

Shop op soort

Wusthof Accessoires

Het is belangrijk om jouw Wusthof messen goed te beschermen en te onderhouden! Ontdek Wusthof accessoires als messenslijpers, aanzetstalen, messentassen en andere keukenhulpjes die dit makkelijker voor je maken.

Wusthof Accessoires

Wusthof

Het bekende messenmerk Wüsthof bestaat al sinds 1814 als familiebedrijf, en heeft hiermee een goede kennis opgebouwd aan het vervaardigen van kwaliteitsmessen. Het merk komt uit de 'messenstad' Solingen, Duitsland. Solingen staat bekend om haar staalproductie en handel. Bij Wüsthof messen staat kwaliteit en functionaliteit voorop. De Wüsthof messen zijn daarom zeer geliefd door professionals in de horeca.

Historie Messen

In de moderne keuken is het keukenmes niet meer weg te denken. Maar hoe was dit vroeger? De eerste messen op de wereld waren niet meer dan met bot bewerkte stukken vuursteen. Deze waren bedoeld om het gevangen voedsel te verdelen. Van tijd tot tijd zijn de messen veranderd in vele verschillende materialen en vormen.

De drie belangrijkste messen om in de keuken te gebruiken zijn het koksmes, officemes en het gekartelde mes. Het koksmes is geschikt om grote hoeveelheden in snelle tijd weg te snijden. Het broodmes gebruik je voor alle voedingswaren met een harde korst. Voor alle kleinere snijtaken is het officemes de perfecte keuze.

Wüsthof Kwaliteit

Wüsthof staat bekend om zijn kwaliteit, de messen worden met uiterste precisie vervaardigd en gecontroleerd. Tijdens de productie wordt er gebruik gemaakt van de modernste kwaliteitsbewaking om een zo goed mogelijk product neer te zetten. Door de hoge kwaliteit en gezondheidskeurmerken zoals HACCP zijn deze messen zeer geschikt voor in de professionele keuken. De messen blijven lang scherp, snijden gemakkelijk en liggen fijn in de hand.

Ook voor thuis zijn Wüsthof messen een echte aanwinst voor de hobbykok! Wil je meer informatie over het X50CrMoV15 staal van Wüsthof? Op onze informatiepagina vind je een uitgebreide uitleg over de soorten messenstaal die wij bij Cookinglife aanbieden.

Wusthof messen

Het merk Wusthof staat bekend om haar hoogwaardige messen. Al jaren behoren de messen van Wusthof tot de beste van de wereld. De hoge kwaliteit van het staal, de goede ergonomie en de prachtige afwerking zijn redenen waarom deze keukenmessen zo hoog aangeschreven staan. Alle messen van Wusthof worden gesmeed tot een hardheid van 58 HRC. Dit zorgt ervoor dat de messen lang scherp blijven en je kunt ze zelf gemakkelijk bijslijpen. In ons aanbod vind je diverse soorten Wusthof messen, zo bieden wij: koksmessen, groentemessen, officemessen, santokumessen, broodmessen, vleesmessen, fileermessen en messensets. Naast messen bieden wij ook messenblokken, mesbeschermers, keukenhulpjes, messentassen, magneetstrips, messenslijpers en aanzetstalen van Wusthof.

Wusthof Classic Ikon

Wusthof heeft meerdere lijnen betreft keukenmessen, maar de Classic Ikon collectie is één van de meest populairste. Dat is niet geheel zonder reden, want de messen blinken uit op meerdere vlakken. Zo hebben we een prettige ergonomische handgreep, hiermee snijd je op comfortabele wijze. Daarnaast zijn de messen vlijmscherp, waardoor je gemakkelijk ingrediënten kunt snijden. Naast de handige functionaliteiten beschikt het mes ook over een prachtig design, waarbij klassieke elementen gecombineerd zijn met moderne. Doordat een krop ontbreekt bij een Wusthof Classic Ikon keukenmes kun je de gehele lemmetlengte gebruiken. Dit maakt dat het mes ook zeer eenvoudig te slijpen is.

Wüsthof PEtec Technologie

Wüsthof onderscheidt zich van andere concurrenten door hun nieuwste PEtec technologie. Deze slijptechniek zorgt ervoor dat Wüsthof messen nog scherper zijn én ook hun scherpte langer behouden. De belangrijkste voordelen zijn dat de snijprestaties extreem goed zijn in het begin. Ook zorgen de lasers ervoor dat de slijphoeken aan beide kanten identiek zijn. De techniek wordt als volgt uitgevoerd:

  • Lasers meten de lemmeten voor het slijpen
  • Computers berekenen individueel voor ieder lemmet de exacte slijphoek
  • Precisiebots scherpen de lemmeten aan een natte slijpsteen
  • De messen krijgen de ultieme polijstbehandeling aan een speciale schijf

Wüsthof Series

De messen van Wüsthof zijn in verschillende series te verkrijgen, van de basis tot exclusief. De vier belangrijkste series in het Wüsthof assortiment lichten wij graag even voor je toe. De Wüsthof Gourmet serie wordt ook wel het instapmodel van Wüsthof genoemd. Deze serie is zeer uitgebreid en beschikt over een volledig kunststoffen handvat zonder krop.

Wüsthof Classic is het middenklasse model uit de Wüsthof collectie. Deze serie beschikt over een doorlopende krop. Hiermee worden je vingers beschermd tegen het doorschieten naar het lemmet.

De derde serie is de Wüsthof Classic Ikon serie. Deze serie heeft net als de Gourmet serie geen krop. De handvaten van de Classic Ikon serie hebben een klassieke houten uitstraling en eindigen met een metalen uiteinde. Dit uiteinde verzwaard het mes, waardoor hij een perfecte balans krijgt.

Een echte exclusieve Wusthof serie is de Wüsthof Epicure lijn. Deze serie heeft een perfecte handligging door het uitstekende balans van lemmet en heft. De stijlvolle uitstraling komt door de van van Micarta gemaakte heften. Deze materiaalsoort is een combinatie van natuurlijke vezels en hars, aangenaam warm als hout en robuust als kunststof.

Wusthof messenblok

Bewaar je keukenmessen in een Wusthof messenblok. Bij Cookinglife vind je verschillende varianten, waardoor de kans groot is dat je bij ons het geschikte product vindt. Zo bieden wij traditionele messenblokken waarbij je de messen in het blok schuift. Ook kun je kiezen voor een magnetisch messenblok van Wusthof. Hierbij hoef je alleen de messen tegen het blok te houden en door de magnetische werking blijven de messen aan het blok vastzitten. Doorgaans wordt een Wusthof messenblok gemaakt van (beuken)hout en is het verkrijgbaar in diverse kleuren.

Wusthof koksmes

Ben jij op zoek naar een geschikt mes waarmee je groenten, vlees, vis of fruit mee kan snijden? Dan kan een Wusthof koksmes je zeker aangeraden worden. In ons ruime aanbod vind je verschillende koksmessen van dit vooraanstaande merk. Zo bieden wij de zeer populaire Wusthof Epicure lijn. Deze messen hebben een prachtig design, bestaande uit dynamische lijnen gecombineerd met een epicurean handvat. Dit maakt dat het koksmes een luxueze uitstraling heeft. Daarnaast is het mes zeer scherp, waardoor je gemakkelijk je ingrediënten kunt snijden. Naast de Epicure-lijn kun je onder andere ook een Wusthof koksmes kiezen uit de Classic Ikon-lijn of de Gourmet-lijn.

Cookinglife | Reviews: 9.1/10 - 10.310 reviews