Zwilling Koksmes Contour 20 cm
Een koksmes is het meeste gebruikte mes in de keuken van de professionele kok en hobbykok. Deze alleskunner is zeer geschikt voor het snijden van groenten, vis en vlees. Er zijn verschillende merken die koksmessen aanbieden. Ben je echt vaak in de keuken te vinden? Kijk dan eens bij de koksmessen van Chinese en Japanse merken zoals Kai Shun. Deze messen zijn gemaakt van gehard Damascus staal en worden gezien als de allerbeste messen uit Azië. Een damast koksmes wordt ook vele gebruikt in de professionele keuken. Koksmessen kunnen ook worden aangeschaft in een koksmessen set. Handig wanneer je meerdere messen nodig hebt! Deze sets bevatten vaak verschillende messen. Denk bijvoorbeeld aan een koksmes, fileermes en santokumes.
Japans koksmes
Japanse koksmessen staan bekend als de beste professionele messen. Er bestaan verschillende soorten Japanse messen. Santokumessen worden gebruikt voor het snijden van producten zoals groente, aardappelen en vlees. Fileermessen worden juist weer gebruikt voor het fileren en snijden van vis. De Japanse damascus koksmessen worden gemaakt van gehard damaststaal. Koksmessen van dit staal kunnen, als ze goed worden behandeld, een levenlang meegaan. Om deze reden vind je de Japanse koksmes ook veel terug in de horeca. De damascus messen zijn vlijmscherp, keihard en roestvrij.
Wat kun je doen met een koksmes
Een koksmes is een universeel mes die bijna alles kan. Snijd je vlees, vis en groente of hak je kruiden fijn. Als je je koksmes goed onderhoudt en bijslijpt, zal deze voor alle grote en kleine snijtechnieken geschikt zijn. Dankzij het brede lemmet van een koksmes kun je makkelijk door stevige producten heen snijden. Kies voor een koksmes met een stevig lemmet, zo weet je zeker dat je veilig snijdt.
Waar moet je op letten bij het kopen van een koksmes?
Bij de aanschaf van een koksmes is het belangrijk dat je kijkt naar de lengte van het lemmet. Professionele koks geven vaak de voorkeur aan een koksmes met een langer lemmet, hiermee kunnen ze sneller snijden. Ben je zelf (nog niet) een professionele chef? Koop dan juist een mes met een kleiner lemmet, bijvoorbeeld een van 16 cm. Dit is veiliger en hiermee kun je goed leren snijden. Ook is het handig om te kijken naar het heft van een koksmes. Zorg ervoor dat deze lekker in je hand ligt, zo weet je zeker dat het mes niet zo snel uit je hand glijdt en je jezelf een goede snijtechniek kan aanleren.
Wat is een goed merk koksmes?
Het beste koksmes wat je kan aanschaffen is er een die voor jou lekker snijdt en goed in de hand ligt. Dit moet je dus zelf onderzoeken! Er zijn verschillende merken die allen andere kwaliteiten hebben. Merken als Diamant Sabatier en Wüsthof zijn onder de thuiskoks vaak bekend. Deze messen zijn betaalbaar en geven weinig weerstand tijdens het snijden. Op zoek naar messen die echt je hele leven mee kunnen gaan? Bekijk dan de Kai Shun en Global koksmessen. Deze worden ook erg veel gebruikt in de professionele keukens!
Koksmes kopen
Via onze website kun je gemakkelijk en snel een koksmes kopen. Of je nu op zoek bent naar messen voor in huis of in de professionele keuken, ons ruime assortiment biedt het allemaal. Bekijk de aanbiedingen! Koksmessen zijn ook erg leuk om weg te geven als cadeautje. Kies voor een messenset of stel je eigen set samen door losse messen te kopen.
Wist jij dat je bij Cookinglife aan het juiste adres bent voor alles wat met messen te maken heeft? Bekijk bijvoorbeeld ook eens een snijplank, messenblok zonder messen of wetsteen.