Door de coronacrisis moeten we helaas dit jaar de leuke festivals en concerten missen. Wat ik zelf altijd één van de leukste dingen vind aan festivals, zijn de kraampjes vol festivalfood. Ik ben altijd op zoek naar lekker én gezonde gerechtjes, maar die zijn altijd lastig te vinden.. Daarom vond ik het een goed idee om een gezond, vegan en glutenvrij festivalgerecht met jullie te delen. Met deze zelfgemaakte pitabroodjes met falafel haal jij het festival naar jouw huis deze zomer!
Recept
Maak met dit recept eenvoudig je eigen (glutenvrije) pitabroodjes met een heerlijke vulling van falafel, avocado en rode bietenhummus. Hmm!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Grieks |
Porties | 6 pitabroodjes |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Rijstijd | 30 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
In dit recept deel ik met jullie hoe je gemakkelijk zelf pitabroodjes kan maken. Dit is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt! En je maakt deze zelfgemaakte pitabroodjes met falafel gemakkelijk glutenvrij door glutenvrij zelfrijzend bakmeel te gebruiken. Naast het zelf pitabroodjes maken, kun je er ook voor kiezen om de falafel en de hummus zelf te maken. Als je niet zoveel tijd hebt, dan kun je de falafel en hummus tegenwoordig gelukkig gemakkelijk kopen bij de supermarkt.
Zou jij deze lekkere zelfgemaakte pitabroodjes met falafel eten als je het tegen zou komen op een festival? Laat het me weten! Of heb jij nog andere gezonde gerechtjes die perfect zijn voor op een festival? Ik ben benieuwd!