Recepten Bakken Vegan Glutenvrij Suikervrij

Het was een klein beetje een experiment. Maar wel eentje wat uiteindelijk super goed gelukt is! En dus kan ik dit fijne recept voor een glutenvrije aardbei kruimeltaart met jullie delen. Het is een lekker zomers receptje en je hebt maar vijf ingrediënten nodig, dus het is ook nog eens gemakkelijk! Daarnaast gebruik ik stevia als suikervervanger, waardoor deze aardbei kruimeltaart ook suikervrij is.

Cookinglife Foodies
Aardbeien kruimeltaart

Recept

Aardbeien kruimeltaart

Het is een lekker zomers receptje en je hebt maar vijf ingrediënten nodig, dus het is ook nog eens gemakkelijk!

Gang Taart
Keuken Nederlands
Porties 8 stukjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Koeltijd 20 min
Totaal 1 uur 20 min

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrij havermoutmeel
  • 55 gram glutenvrije havermoutvlokken
  • 45 gram suikervervanger
  • 110 gram kokosolie (niet gesmolten!)
  • + 3 extra eetlepels glutenvrije havervlokken
  • een half bakje verse aardbeien

Hoe maak je een aardbeien kruimeltaart?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe het havermoutmeel, samen met de havervlokken, steviala en harde kokosolie in de foodprocessor en meng dit goed door. Als het goed is heb je nu een vrij egaal beslag, anders laat je het nog wat langer mengen.
  3. Schep dan met een lepel of pannenlikker nog 3 eetlepels havervlokken door het beslag, om het wat grover te maken. Dit is lekker voor de crumble.
  4. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel hierin ongeveer 3/4 van het beslag. Druk goed aan met je vingers en zorg ervoor dat het mooi vierkant is. Ik gebruikte niet de hele bakvorm.
  5. Ontkroon de aardbeien en prak ze fijn. Schep ze dan op de havermoutbodem, probeer dat zonder al te veel van het vocht te doen. Zorg dat de hele bodem is bedekt met aardbei. Je kunt de aardbeien ook in een fijne zeef prakken. Het vocht vang je op en is erg lekker als siroop voor een cocktail of gewoon gals limonade.
  6. Verkruimel dan het overige deel van het beslag over de bodem met aardbeien.
  7. Bak in ongeveer 45-50 minuten af in de oven. Laat zeker 20 minuten afkoelen, pas dan wordt je aardbei kruimeltaart lekker knapperig.

Voor de glutenvrije kruimeltaart gebruik ik havermoutmeel en havervlokken. Let er daarbij op dat je havermoutproducten gebruikt met een glutenvrij keurmerk. Heb je geen havermoutmeel in huis? Dan kun je van havermout of havervlokken gemakkelijk zelf havermeel maken. Doe het in de foodprocessor en laat ongeveer 3-4 minuten op hoge snelheid draaien.

Mag je geen aardbeien, maar wel een ander soort fruit? Dan kun je de aardbeien ook vervangen voor bijvoorbeeld frambozen of bosbessen. Geen enkel probleem! De suikervervanger die ik gebruik, is een fijn product om in huis te hebben als je veel bakt. Het heeft dezelfde structuur als kristalsuiker en is daardoor heel makkelijk in bakrecepten.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.