Het was een klein beetje een experiment. Maar wel eentje wat uiteindelijk super goed gelukt is! En dus kan ik dit fijne recept voor een glutenvrije aardbei kruimeltaart met jullie delen. Het is een lekker zomers receptje en je hebt maar vijf ingrediënten nodig, dus het is ook nog eens gemakkelijk! Daarnaast gebruik ik stevia als suikervervanger, waardoor deze aardbei kruimeltaart ook suikervrij is.
Recept
Het is een lekker zomers receptje en je hebt maar vijf ingrediënten nodig, dus het is ook nog eens gemakkelijk!
Gang | Taart |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8 stukjes |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 50 min |
Koeltijd | 20 min |
Totaal | 1 uur 20 min |
Voor de glutenvrije kruimeltaart gebruik ik havermoutmeel en havervlokken. Let er daarbij op dat je havermoutproducten gebruikt met een glutenvrij keurmerk. Heb je geen havermoutmeel in huis? Dan kun je van havermout of havervlokken gemakkelijk zelf havermeel maken. Doe het in de foodprocessor en laat ongeveer 3-4 minuten op hoge snelheid draaien.
Mag je geen aardbeien, maar wel een ander soort fruit? Dan kun je de aardbeien ook vervangen voor bijvoorbeeld frambozen of bosbessen. Geen enkel probleem! De suikervervanger die ik gebruik, is een fijn product om in huis te hebben als je veel bakt. Het heeft dezelfde structuur als kristalsuiker en is daardoor heel makkelijk in bakrecepten.