Ik ben he-le-maal gek van bananenbrood. Sowieso vind ik dat je banaan bijna overal in kunt gebruiken, dus ik zorg dat er altijd een paar bevroren bananen in de diepvries liggen (voor smoothies en ijs) en nog een paar in de fruitschaal. Laatst heb ik ook ontdekt dat het super lekker is om een geprakte banaan door je warme havermoutpap te doen. Het ziet er niet echt florisant uit, maar het smaakt heerlijk! En omdat ik laatst een pakketje kreeg met nóg meer bananen, heb ik er weer een nieuw recept voor bananenbrood mee gemaakt. Dit keer werd het een glutenvrij chocolade bananenbrood.
Recept
Dat gezond eten niet saai hoeft te zijn, bewijst dit heerlijke brood.
Gang | Tussendoortje, nagerecht |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor ca. 10 plakjes |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 45 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
Misschien een tikje minder gezond dan eentje met noten en zaden, maar wel énorm lekker! Als jij wel graag noten en zaden wilt gebruiken, kun je zo extra toevoegen, of de chocoladestukjes vervangen door dezelfde hoeveelheid gehakte noten. Voor ieder wat wils en pas het recept vooral aan naar jouw eigen smaak.
Je kunt van dit chocolade bananenbrood ruim 10 plakjes van snijden en deze individueel (of per twee) invriezen. Haal je plakje bananenbrood een paar uur voordat je het wilt eten uit de vriezer en je hebt een heerlijk tussendoortje. Ideaal om mee te nemen naar je werk, want rond 11 uur is ‘ie precies op temperatuur!