Recepten Ontbijt Vegan Glutenvrij

Granola is enorm eenvoudig om zelf te maken en dat is nog gezonder ook! Het is een mix van verschillende noten, pitten, zaden en/of granen, die je naar hartenlust zelf kunt bepalen. Omdat ik laatst chocolade-lovers op bezoek kreeg die ik wilde verwennen met een lekker ontbijtje, koos ik voor een chocolade-pinda combinatie. En deze snickers granola bleek een schot in de roos, aldus mijn kritische testpanel ;-). Het zoete van de chocolade was erg lekker bij het zoutige van de pinda’s! Granola’s worden meestal met havermout gemaakt. Omdat ik houd van variatie bij het ontbijt, heb ik in dit recept quinoa gebruikt. Het recept is hierdoor glutenvrij.

Cookinglife Foodies
Banoffee ontbijt met snickers granola

Recept

Banoffee ontbijt met snickers granola

Wanneer je chocolade-lovers op bezoek krijgt kun je ze verwennen met dit heerlijke ontbijt.

Gang Ontbijt
Keuken Engels
Porties 8-10 porties granola

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

    Voor de granola
  • 70g gepofte quinoa of gepofte amaranth (of een combi hiervan)
  • 175g quinoa vlokken
  • 4 el cacao
  • 100g pinda’s fijngehakt
  • 4 grote el pindakaas
  • 100g dadels, geweekt (of andere gedroogde vruchten– Ik gebruikte een mengsel van dadels, gedroogde pruimen en abrikozen)
  • 2 rijpe bananen
  • Voor het banoffee ontbijt
  • 400g (plantaardige) kwark
  • 2 el honing
  • 1 banaan
  • eventueel wat gerastpte chocola of cacaonibs

Hoe maak je banoffee ontbijt met snickers granola?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat.
  3. Meng in een grote kom de quinoa vlokken, de gepofte quinoa en/of amaranth, de cacao en de pinda’s in een grote kom.
  4. Pureer de dadels, de pindakaas en de bananen tot een glad mengsel.
  5. Roer beide mengsels door elkaar en spreid het over de bakplaat uit.
  6. Bak het mengsel eerst 10 minuten in de oven, roer het dan goed om, en bak het vervolgens nog 10 minuten. Zet de oven dan uit en laat de granola helemaal afkoelen in de oven.
  7. Bewaar het in een afgesloten pot. Tip: Mijn granola was na 3 weken nog steeds knapperig, dus het is prima te doen om grote hoeveelheden in 1 keer te maken.
  8. Voor het banoffee ontbijt
  9. Meng de kwark met de honing.
  10. Snij de bannan in plakjes
  11. Verdeel het kwarkmengsel met samen met vier scheppen granola en de banaan over twee leuke glazen.
  12. Maak af met wat chocola.

Natuurlijk wilde ik het granola-ontbijtje er ook nog leuk uit laten zien! Daarom serveerde ik het in laagjes met romige plantaardige kwark, honing, plakjes banaan en stukjes pure chocolade. En zo is een healthy choco-banoffee ontbijtje geboren, dat hier nog vaker op tafel zal verschijnen!

Ben jij ook een chocolade fan, maar wil je toch gezond eten? Dan weet ik zeker dat dit recept voor banoffee ontbijt met snickers granola bij jou in de smaakt valt!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.