Granola is enorm eenvoudig om zelf te maken en dat is nog gezonder ook! Het is een mix van verschillende noten, pitten, zaden en/of granen, die je naar hartenlust zelf kunt bepalen. Omdat ik laatst chocolade-lovers op bezoek kreeg die ik wilde verwennen met een lekker ontbijtje, koos ik voor een chocolade-pinda combinatie. En deze snickers granola bleek een schot in de roos, aldus mijn kritische testpanel ;-). Het zoete van de chocolade was erg lekker bij het zoutige van de pinda’s! Granola’s worden meestal met havermout gemaakt. Omdat ik houd van variatie bij het ontbijt, heb ik in dit recept quinoa gebruikt. Het recept is hierdoor glutenvrij.
Recept
Wanneer je chocolade-lovers op bezoek krijgt kun je ze verwennen met dit heerlijke ontbijt.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Engels |
Porties | 8-10 porties granola |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Natuurlijk wilde ik het granola-ontbijtje er ook nog leuk uit laten zien! Daarom serveerde ik het in laagjes met romige plantaardige kwark, honing, plakjes banaan en stukjes pure chocolade. En zo is een healthy choco-banoffee ontbijtje geboren, dat hier nog vaker op tafel zal verschijnen!
Ben jij ook een chocolade fan, maar wil je toch gezond eten? Dan weet ik zeker dat dit recept voor banoffee ontbijt met snickers granola bij jou in de smaakt valt!