Recepten Ontbijt Tussendoor Glutenvrij Vegan

Deze snelle bessen en kiwi smoothie maakte ik vanochtend als ontbijt. Wat een boost van vitamines! En erg lekker natuurlijk, ook belangrijk. Door de sojamelk is het een smoothie die behoorlijk vult, dus je kunt hem prima drinken als ontbijt. Vind je het toch niet vullend genoeg, neem er dan bijvoorbeeld deze amandel-kaneel pannenkoek bij. Als fruitig tussendoortje is deze smoothie ook heel lekker en je weet in ieder geval zeker dat je genoeg vitamines binnenkrijgt!

Cookinglife Foodies
Bessen en kiwi smoothie

Recept

Bessen en kiwi smoothie

Een echte vitamineboost! Lekker als ontbijt of gezond tussendoortje.

Gang Ontbijt, tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties Voor 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 400 ml amandel-/sojamelk
  • 2 kiwi’s
  • 75 gr bosbessen (vers of diepvries)
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel lijnzaad/chia zaad

Hoe maak je een bessen en kiwi smoothie?

  1. Snijd de kiwi in grove stukken.
  2. Giet de amandel/sojamelk in een blender. Voeg de kiwi, bosbessen, het citroensap, kaneel en lijnzaadjes of chia zaadjes toe. Laat de blender op de hoogste stand 1 tot 2 minuten blenden, totdat de smoothie mooi egaal is.
  3. Giet in 2 grote glazen. Dek er eentje af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. Zo kun je later nog een smoothie als tussendoortje (of lunch) nemen. En geniet van het andere glas.

Het fijne aan deze smoothie is dat er niet zo enorm veel ingrediënten in hoeven, waardoor het een goedkoop en vooral snel ontbijtje is. Daarbij komt dat het ook nog glutenvrij en vegan is! En wat heeft het een mooi kleurtje hè ;)

Maak deze smoothie gelijk voor 2 personen. Hierdoor kun je die andere, overdekt met aluminiumfolie, in de koelkast bewaren voor een later moment! Vergeet dan niet om het geheel even goed door te roeren. Enjoy! ;)