Recepten Glutenvrij Suikervrij Bakken

Het resultaat was iets anders dan ik gewend ben. Normaal ben ik uitgesproken blij met een baksel, of het is niet gelukt en dan plaats ik het ook niet. Met deze glutenvrije boterkoek wist ik het niet; de structuur was goed en hij ziet er écht uit als boterkoek, maar het smaakt niet echt naar boterkoek. Ondanks dat dit baksel wat anders is uitgepakt dan verwacht, heeft het toch een lekkere smaak! Vandaar dat ik hem toch maar deel.

Cookinglife Foodies
Boterkoek met kokosbloesemsuiker

Recept

Boterkoek met kokosbloesemsuiker

Makkelijk recept!

Gang Tussendoortje, nagerecht
Keuken Frans
Porties Voor 10-12 stukjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije bloem (of 150 gram rijstmeel en 150 gram glutenvrij havermeel)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei (+ 1 ei voor bestrijken)
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen

Hoe maak je boterkoek met kokosbloesemsuiker?

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix de boter dan met de kokosbloesemsuiker.
  2. Voeg het ei toe en een snuf zout en daarna de bloem. Laat de keukenmachine dit een paar minuten kneden of kneed met de hand.
  3. Vet een boterkoek vorm in van ongeveer 20 cm in diameter en vul deze met het deegmengsel. Druk aan en breng eventueel met een vork een patroon aan. Bestrijk de bovenkant met een geklopt ei.
  4. Bak in ongeveer 30 minuten op 180 graden.