Brownies zijn altijd goed. Ze maken het leven net een stukje leuker, fijner en lekkerder. Het was alweer even geleden dat ik een recept maakte voor glutenvrije brownies en ik besloot dat het tijd werd voor een nieuw recept. Ik maakte glutenvrije én suikervrije brownies met karamel en het is waanzinnig goed gelukt.
Recept
Brownies zijn altijd goed. Ze maken het leven net een stukje leuker, fijner en lekkerder. Daarom is het tijd voor een nieuw recept. Ik maakte glutenvrije én suikervrije brownies met karamel en het is waanzinnig goed gelukt.
Gang | Koeken |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | ca 12 brownies |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 25 min |
Totaal | 40 min |
Voor de karamelsaus heb ik behoorlijk lang research gedaan op het internet. Hoe maak je dat nou gezonder en liefst ook vegan? Ik weet dat de brownies zelf niet vegan zijn, maar toch: ook nog slagroom in de karamel vind ik een beetje veel worden. En daarnaast; je kunt karamelsaus voor zoveel andere dingen gebruiken, dus een basisrecept voor een goede suikervrije karamelsaus is sowieso handig!
De brownies zijn super vol van smaak en de krokante chocoladelaag in combi met de karamel, maakt het helemaal af. Ze zijn wel erg machtig, dus je houdt het vast en zeker bij één stukje. Luchtdicht en gekoeld kun je de brownies gelukkig nog een aantal dagen bewaren.