Recepten Hoofdgerechten Glutenvrij Italiaans

Veel recepten voor cannelloni worden met ricotta en zalm klaargemaakt en ik wilde graag eens wat anders proberen. In plaats van een machtige hap, werd het dit prachtige bordje vol kleur! De smaken zijn puur; je proeft de zoete smaak van de tomaat en met de spinazie, pasta en kruiden is het echt een zomers gerecht. 

Cookinglife Foodies
Cannelloni met spinazie, oventomaatjes en kip

Recept

Cannelloni met spinazie, oventomaatjes en kip

Met dit recept heb je een prachtig bord vol kleur en een heerlijke Italiaanse maaltijd die voor de verandering eens niet super machtig is.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije cannelloni
  • 2 kipfilets
  • 200 gram verse spinazie
  • 20 cherry tomaatjes
  • 50 gram verse rucola
  • 15 olijven
  • gedroogde kruiden (oregano, basilicum)

Hoe maak je cannelloni met spinazie, oventomaatjes en kip

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking (4 minuten, daarna afspoelen met koud water).
  3. Roerbak de spinazie even kort op hoog vuur met wat olijfolie en knoflookpoeder, zout en peper. Na een paar minuten haal je de spinazie uit de pan en stop je dit in de cannelloni. Leg deze vervolgens in een ovenschaal.
  4. Doe hierbij een stuk of 15 cherry tomaatjes en besprenkel het geheel met olijfolie, oregano, basilicum, peper en zout. Bedek dan met wat aluminiumfolie of een ovendeksel en laat 25 minuten bakken.
  5. Bak ondertussen in een pan de kipfilet en doe hier ook wat kruiden naar smaak bij (bijv. zout, peper, oregano, basilicum).
  6. Maak het bord op met wat rucola, olijfjes, koude cherrytomaatjes en olijfolie. Leg hiernaast de gebakken kipfilet en wanneer de cannelloni klaar is, voeg je ook deze toe. Proef even en voeg nog wat kruiden toe naar smaak. Enjoy!

Daarnaast heb je maar een paar ingredienten nodig en dat vind ik altijd wel zo prettig. Niets erger dan dat je een recept tegenkomt met een receptenlijst waarvan je weet dat je helft daarna nooit meer gaat gebruiken. Makkelijk, snel en lekker dus, dit recept. Oh en glutenvrij natuurlijk ;-)!

Wist je trouwens dat de maand mei ‘Coeliac Awareness’ maand is? Door vrienden, familie en kennissen bekend te maken met glutenvrij eten, creër je samen meer begrip en aandacht voor een glutenallergie. En hopelijk komen er daardoor weer mogelijkheden voor glutenvrije eters, bijvoorbeeld in de supermarkt of bij restaurants!