Courgette noodles, courgette spaghetti, courgetti. Hoe je het ook noemt, ik ben er helemaal weg van. Zo ongeveer eens per week maak ik courgetti en dan varieer ik er het liefst een beetje mee. Al eerder liet ik mijn top 5 courgette recepten zien, waar je volop inspiratie mee kunt opdoen. Een ander recept die tegenwoordig met regelmaat bij ons op tafel staat is deze: courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola.
Recept
Dit makkelijke en snelle recept is een ideaal vegetarisch én gezond alternatief op "normale" pasta. De combinatie van kikkererwten, feta en rucola is heerlijk!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Het fijne aan dit recept is dat het ontzettend makkelijk is; een zeer bepalende voorwaarde als het op mijn eettafel wil verschijnen. Je bent in 25 minuten klaar en kunt ondertussen ook nog wat anders doen. Eerst bereid je namelijk de kikkererwten; die gaan 20 minuten in de oven. Dan ga je aan de slag met de courgetti en eventueel de pesto en dan houd je nog een minuut of 10 over om andere dingen te doen. Ideaal.
De combinatie met kikkererwten, feta en rucola is hemels. Je kunt er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen strooien; mijn gevoel zegt dat dat ook erg lekker combineert. Zelfs de BF, die niet zo weg is van courgetti als ik, vond dit een heel erg lekker gerecht dat wat hem betreft vaker op tafel mocht. Gezond, vol groenten en ook nog goed als je wat minder koolhydraten wilt eten.