Recepten Hoofdgerechten Vegetarisch Glutenvrij

Courgette noodles, courgette spaghetti, courgetti. Hoe je het ook noemt, ik ben er helemaal weg van. Zo ongeveer eens per week maak ik courgetti en dan varieer ik er het liefst een beetje mee. Al eerder liet ik mijn top 5 courgette recepten zien, waar je volop inspiratie mee kunt opdoen. Een ander recept die tegenwoordig met regelmaat bij ons op tafel staat is deze: courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola.

Cookinglife Foodies
Courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola

Recept

Courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola

Dit makkelijke en snelle recept is een ideaal vegetarisch én gezond alternatief op "normale" pasta. De combinatie van kikkererwten, feta en rucola is heerlijk!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder of mandoline
  • Bakplaat met bakpapier
  • Zeef

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 50 gram feta
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 volle handen rucola
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto optioneel

Hoe maak je courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola?

  1. Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan. Dep ze droog en mix ze dan met een eetlepel olijfolie en het komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Bak in 20 minuten krokant.
  3. Was de courgette goed en gebruik dan een spiraalsnijder om slierten van de twee courgettes te maken.
  4. Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de courgetti heel kort; een paar minuutjes is genoeg. Nu kun je er optioneel wat pesto bij doen, zoals deze zelfgemaakte pesto.
  5. Verdeel de courgetti over twee borden. Verdeel de rucola hieromheen en verkruimel de feta over de courgetti. Als laatste voeg je de warme krokante kikkererwten toe. Smullen maar!

Het fijne aan dit recept is dat het ontzettend makkelijk is; een zeer bepalende voorwaarde als het op mijn eettafel wil verschijnen. Je bent in 25 minuten klaar en kunt ondertussen ook nog wat anders doen. Eerst bereid je namelijk de kikkererwten; die gaan 20 minuten in de oven. Dan ga je aan de slag met de courgetti en eventueel de pesto en dan houd je nog een minuut of 10 over om andere dingen te doen. Ideaal.

De combinatie met kikkererwten, feta en rucola is hemels. Je kunt er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen strooien; mijn gevoel zegt dat dat ook erg lekker combineert. Zelfs de BF, die niet zo weg is van courgetti als ik, vond dit een heel erg lekker gerecht dat wat hem betreft vaker op tafel mocht. Gezond, vol groenten en ook nog goed als je wat minder koolhydraten wilt eten.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.