Gek ben ik, op lekker knapperige krokante cruesli door mijn yoghurt. Nu is de kant- en klare variant die je in de supermarkt op de kop tikt niet alleen slecht door de hoeveel suiker die eraan toegevoegd is, het zit ook nog eens bomvol tarwe. Suiker en tarwe, de twee fijne vrienden die ik, vanwege allergieen, zoveel mogelijk moet vermijden. Dat dit niet altijd even makkelijk is, spreekt denk ik voor zich. Zeker als je dan ook nog eens een passie hebt voor koken en lekker eten.
Recept
Met deze homemade Paleo cruesli heb je eindelijk weer iets knapperigs door je (soja) yoghurt zonder tarwe en geraffineerde suikers.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2-3 porties |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 17 min |
Totaal | 32 min |
Maar, niet gevreesd, met de juiste wil en een beetje aanpassingsvermogen is er altijd wel een alternatief te vinden voor bepaalde lekkernijen. Zo ook onderstaand receptje voor Homemade Paleo Cruesli. Eindelijk weer iets knapperigs door mijn soja-yoghurt, een fijne afwisseling van bijvoorbeeld havermout ontbijtjes.
Voor wie geen reguliere cruesli wil/mag/kan eten, leef je vooral uit en hopelijk ben je net zo blij bent met dit recept als ik.