Ik verklap het maar meteen; deze risotto was de allereerste die ik ooit maakte. Ik at al wel eerder risotto natuurlijk, maar het leek me zo moeilijk om te maken. Die mythe heeft dit recept gelukkig de wereld uit geholpen, want risotto maken is echt niet moeilijk. Maar wel waanzinnig lekker! Doordat er ook nog flink wat groenten doorheen zitten en verse zalm is het ook nog eens een behoorlijk gezond recept.
Recept
Dit glutenvrije risotto recept met asperges en zalm valt altijd in de smaak. Samen met champignons en lente ui is het om te smullen!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 personen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Dit gerecht is ideaal om te bereiden wanneer je mensen met coeliakie te eten krijgt of wanneer je gewoon een gezonde risotto wilt maken. Wie de gasten ook zijn, met dit glutenvrije recept maak je hoe dan ook indruk. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit. De kleuren van de zalm en de asperges steken mooi af tegen de witte risottorijst. Met wat verse kruiden maak je het helemaal af. Dus waar wacht je nog op? Probeer vooral eens deze Risotto met asperge, champignon, zalm en lente ui!
Wist je dat er een eeuwenoude legende rond gaat over het ontstaan van risotto. Het verhaal gaat over de leerling glasmaker Valerius di Flandria. Hij werkte in 1975 aan de glas-in-loodramen van de Dom in Milaan. Om dit glas een mooie gele kleur te geven voegde hij de specerij saffraan er aan toe. Zijn collega's maakten hier maar al te graag grappen over. Maar hierdoor kwam hij wel op het idee om ook rijst met saffraan te kleuren en zo ontstond risotto. Dankjewel Valerius!